ANIMAWINGS ISI MARESTE FLOTA – Cea mai mare companie aeriana din Grecia isi consolideaza prezenta in Romania

ANIMAWINGS ISI MARESTE FLOTA – Cea mai mare companie aeriana din Grecia isi consolideaza prezenta in Romania

Cea mai mare companie aeriana a Greciei, Aegean Airlines, isi mareste cota de participaţie in Animawings, consolidandu-şi prezenta pe piata aviatica romaneasca. Aegean Airlines anunta astfel cresterea participarii sale la Animawings, compania aeriana fondata in 2020 de catre proprietarul Christian Tour – Memento Group, de la 25% la 51%. Aegean va imparţi managementul companiei aeriene cu Memento Group, contribuind cu expertiza sa, in sensul consolidarii activitatilor operationale ale acesteia.

Aceasta este a doua faza a implicarii Aegean in dezvoltarea Animawings, proces iniţiat inca de la inceputul anului 2020, cand Aegean a dobandit o participatie de 25% la compania aeriana fondata de Memento Group. De mai bine de 12 ani, Christian Tour, principalul operator turistic din Romania, a fost un client important si de lunga durata al Aegean, operand alaturi de acesta numeroase zboruri charter din Romania catre Grecia„, anunta Christian Tour.

Investitia totala in numele Aegean pentru pachetul de 51% din Animawings, se ridica la 1,3 milioane de euro.

In vara anului 2022, Animawings va opera cu 3 aeronave provenite din flota Aegean.

Zboruri charter, dar si zboruri regulate

Programul de zbor va sprijini in principal segmentul de agrement din Romania, atat cu zboruri charter, cat si cu zboruri regulate. Programul pentru 2022 va fi anuntat pana la jumatatea lunii noiembrie si este de asteptat sa sprijine si mai mult turismul catre Grecia şi zona Mediteranei.

Parteneriatul de lunga durata dezvoltat cu succes impreuna cu Christian Tour se transforma intr-un business comun in Romania. Credem cu tarie in potentialul pietei romanesti si in capacitatile partenerului nostru Memento Group. Vom continua cu pasi atenti, treptat, concentrandu-ne pe servicii de calitate pentru pasagerii companiei Animawings si, ca intotdeauna, ne vom axa pe sprijinirea turismului grecesc. Parteneriatele puternice şi de lunga durata fac parte din ADN-ul nostru si le consideram ca o conditie prealabila pentru noua era post-pandemica”, afirma Dimitris Gerogiannis, CEO Aegean.

Aegean va supraveghea si sprijini activitaţile operationale, in timp ce aspectele comerciale vor continua sa fie realizate in principal de Memento Group.

Animawings este gata sa treaca in a doua faza a dezvoltarii sale si suntem foarte increzatori ca extinderea parteneriatului cu Aegean va aduce multe beneficii in sensul de a impune compania noastra ca un jucator de top pe piata aviatica locala si regionala. Implicarea Aegean va continua si va creste in urmatoarea perioada, aducand sprijin si know-how in toate departamentele companiei noastre, prin specialisti cu o vasta experienta in diverse procese si sisteme specifice aviatiei. Animawings va ramane o societate comerciala romaneasca, cu centrul operaţional in ţara noastra alaturi de toate celelalte divizii ale Memento Group şi va opera in continuare, cu mandrie, sub steagul Romaniei„, spune Cristian Pandel, fondatorul Animawings si presedintele al Memento Group.

Infiintata in anul 2019, Animawings opereaza zboruri regulate si charter catre cele mai populare destinatii din Europa si Africa. Animawings a ales modelul Airbus 320-200, cel mai de succes avion cu fuselaj ingust si doua motoare construit vreodata.

Actionarii Animawings sunt Memento Group, cel mai mare grup turistic de incoming din Romania si Aegean Airlines, compania aeriana a Greciei, cea mai mare companie aeriana din SE Europei, membru Star Alliance si cea mai buna companie aeriana regionala din Europa.

Articolul precedentCONSILIUL CONCURENTEI A DECLANSAT ANCHETA – Piata carburantilor auto a fost luata in vizor
Articolul următorHONDA LANSEAZA UN NOU TIP DE AVION – Zboara la inaltimi pe care nu le-a atins nicio aeronava usoara si are emisii reduse de CO2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.