SANTIER PE TOATA AUTOSTRADA A0 – CNAIR a avizat proiectul tehnic pentru Lotul III al A0 Sud. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi semnat zilele urmatoare. Lotul III al A0 Sud este executat de grecii de la Aktor

Vesti bune de pe Autostrada A0. Comisia Tehnico-Economica din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat miercuri, 13 octombrie 2021, proiectul tehnic pentru Lotul III al Autostrazii de Centura a Bucurestiului Sud (A0 Sud). Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, care a precizat totodata ca in urmatoarele zile va fi emis si ordinul de incepere a lucrarilor pe acest sector.

Lotul III al A0 Sud este ultimul tronson de drum pe caare se demareaza lucrarile. „Astazi a fost avizat proiectul tehnic pentru Lotul III al A0 Sud, de catre Comisia Tehnico-Economica a CNAIR.

In urmatoarele zile se va emite ordinul de incepere a lucrarilor pe acest ultim tronson din partea de Sud a Autostrazii de Centura a Bucurestiului„, precizeaza Scriosteanu.

Lotul III al A0 Sud este incadrat intre Bragadiru si Joita (de la intersectia cu DN6, prin localitatile Clinceni si Domnesti, pana in apropiere de Autostrada A1, Bucuresti-Pitesti), are o lungime totala de 17,965 kilometri, iar lucrarile urmeaza sa fie executate de Asocierea AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L in baza contractului de 853,4 milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile:

„Acesta este lotul care leaga DN 6, in zona Bragadiru – Cornetu, pana la A1, in zona localitatilor Ciorogarla – Dragomiresti Vale, inclusiv nodul rutier dintre A0 si A1 si are o lungime de 18 km. Constructor este Asocierea Aktor – Euro Construct Trading, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei”, a completat secretarul de stat Irinel Scriosteanu.

Contractul pentru executia Lotului III al A0 Sud a fost atribuit in ianuarie 2019, semnarea avand loc in aprilie 2019. Autorizatia de construire a fost emisa de CNAIR la 1 iulie 2021, pentru etapa I (km 86+700 – km 100+765, km 0+000 – km 2+500), pana in prezent fiind efectuate lucrari de decopertare pe aproximativ 7 kilometri din totalul de 17,965 kilometri.

Conform datelor publice, darea in trafic a portiunii de autostrada din sudul Capitalei este estimata sa aiba loc in decembrie 2022. Durata de executie a lucrarilor prevazuta in contract este insa de 30 de luni, calculata de la inceperea efectiva a lucrarilor, astfel incat termenul de finalizare ar urma sa fie modificat.

Articolul precedentLINIE DE METROU COMPLET AUTOMATIZATA – Alstom castiga un contract de 230 milioane euro la Paris
Articolul următorCENTURA SATU MARE INGHITE SI MAI MULTI BANI – Ministerul Transporturilor cere bani in plus pentru exproprieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.