CENTURA SATU MARE INGHITE SI MAI MULTI BANI – Ministerul Transporturilor cere bani in plus pentru exproprieri

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii cere suplimentarea cu aproape 5 milioane lei a sumei prevazuta ca justa despagubire drept exproprieri pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare.

Suma initiala a fost aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 282/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”.

Banii se vor aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Informatiile apar intr-un proiect de Hotarare a Guvernului publicat in dezbatere de minister, consultat de „Lumea Infrastructurii”.

Astfel, pentru un numar de 347 imobile, cuprinse in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 282/2017, ca urmare a intocmirii documentatiilor cadastrale au rezultat diferente din masuratorile cadastrale si diferente de categorie de folosinta, pozitionare intravilan/extravilan, fata de informatiile cuprinse in Anexa nr. 2 la Hotararea antementionata. Totodata, ca urmare a intocmirii documentatiilor cadastrale la unele dintre cele 347 imobile au rezultat si modificari ale numelui si/sau proprietarilor, in sensul identificarii unora dintre acestia care initial, in baza informatiilor oferite de catre unitatile administrativ–teritoriale, erau neidentificati, sau au fost identificati mostenitorii legali ai proprietarilor initial identificati, mentioneaza autorii proiectului.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune suplimentarea sumei aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 282/2017, cu completarile ulterioare, cu suma totala de 4.973.000 lei, care se aloca de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si infrastructurii„, se arata in proiect.

Astfel, ca urmare a realizarii documentatiilor cadastrale si a celui de al doilea raport de evaluare pentru cele 347 imobile, in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (7) din Legea nr. 255/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta o valoare de despagubire de 13.595.918 lei.

Suma aferenta despagubirii pentru imobilele mentionate conform Hotararii Guvernului nr. 282/2017 este de 13.921.356,58 lei„, se arata in proiect.

Valoarea aferenta despagubirii pentru imobilele prevazute in proiectul de Hotarare a Guvernului, in cuantum total de 4.972.849,36 lei, rezulta din raportul de evaluare intocmit in luna martie 2021, de catre evaluatorul autorizat ANEVAR, Dumitru George.

Dupa finalizarea procedurilor de expropriere este necesar a se elabora un proiect de act normativ pentru inscrierea imobilelor obiect al exproprierii in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Articolul precedentSANTIER PE TOATA AUTOSTRADA A0 – CNAIR a avizat proiectul tehnic pentru Lotul III al A0 Sud. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi semnat zilele urmatoare. Lotul III al A0 Sud este executat de grecii de la Aktor
Articolul următorROMATSA TRAGE LINIE – Institutia cu cele mai mari salarii din Romania estimeaza pierderi de 347 milioane lei in 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.