BANI PENRU INFRASTRUCTURA DIN BRASOV – Drumurile comunale intra in reparatii

Consiliul Judetean Brasov anunta fonduri substantiale pentru dezvoltarea infrastructurii din judet. In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Brasov de miercuri, 26 ianuarie 2022, membrii forului deliberativ au aprobat distribuirea pe localitati a sumei corespunzatoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se incasa la bugetul de stat, in anul 2022.

Este vorba despre fonduri in suma totala de 32.944.000 lei, alocate pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, a celor de infrastructura care necesita cofinantare locala, precum si pentru cheltuielile de functionare ale tuturor unitatilor administrativ-teritoriale din judet.

2.750.000 de lei reprezinta totalul sumelor alocate celor patru municipii, 4.095.000 lei au fost repartizate celor sase orase, iar 26.149.000 lei sunt fondurile care au revenit celor 48 de comune brasovene.

Cea mai mare suma, respectiv 850.000 lei, a fost alocata municipiului Sacele. Cate 800.000 de lei primesc primariile Codlea, Rasnov, Rupea, Zanesti, cate 700.000 de lei intra in vistieria primariilor Predeal, Feldioara, Prejmer, Tarlungeni, in timp ce municipiului Brasov ii revine suma de 500.000 de lei.

O alta hotarare adoptata a vizat alocarea a 3.000.000 de lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, catre zece unitati administrativ-teritoriale din judetul Brasov, pentru finantarea unor lucrari de intretinere si reparatii pe anumite drumuri comunale.

Este vorba despre acele segmente rutiere care au fost declasate din drumuri judetene in drumuri comunale, situate in localitatile Vistea, Comana, Sinca Noua, Ucea, Moieciu, Fundata, Parau, Cata, Racos si Voila.

Aceasta alocare financiara face parte din politica administratiei judetene de a sustine financiar autoritatile publice locale care preiau in administrare, in urma declasarii, tronsoane de drumuri judetene pe care doresc sa le reabiliteze„, arata Consiliul Judetean Brasov.

In aceeasi sedinta ordinara, Consiliul Judetean a aprobat repartizarea sumelor propuse pentru plata cotizatiilor catre asociatiile si fundatiile in care UAT Judetul Brasov are calitatea de membru.

Articolul precedent2021, UN AN BUNICEL LA AEROPORTURI BUCURESTI – Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coanda si Aeroportul Aurel Vlaicu, a inregistrat in 2021 o crestere cu 54.89% fata de 2020. Comparativ cu 2019, o scadere de 53%
Articolul următorMETROUL DIN CLUJ, MAI RAPID DECAT IN BUCURESTI – Investitia se ridica la 2 miliarde de euro. Lucrarile de baza pentru primele 9 statii, incheiate pana in 2026

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.