CONCEDIATI PENTRU CA NU S-AU VACCINAT ANTI-COVID – Compania aeriana americana United Arlines a dat afara 600 de angajati pentru ca au refuzat vaccinarea anti-COVID-19

United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene americane, va concedia aproape 600 de angajati care au decis sa nu se vaccineze, contrar politicii sale anti-COVID-19, una dintre cele mai stricte din tara, relateaza EFE.

United Airlines a cerut la inceputul lunii august ca intregul personal sa se vaccineze in urmatoarele saptamani sau risca sa fie concediati, dar a acceptat unele scutiri pe motive de boala sau religioase, in baza carora se confrunta cu cel putin o trimitere in judecata.

Compania arata ca peste 99 % dintre cei 67.000 de angajati s-au vaccinat in decurs de sapte saptamani dupa lansarea politicii sale anti-COVID-19, iar unii dintre ei s-au aratat „refractari” vaccinarii.

Din pacate, pentru cei 1% dintre angajatii care au decis sa nu se vaccineze vom incepe procedura de despartire de companie conform politicii noastre”, noteaza consilierul delegat, Scott Kirby, si presedintele, Brett Hart, citat de Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant, masura afecteaza 593 de persoane.

Responsabilii au laudat spiritul civic care i-a determinat pe unii angajati sa-i convinga pe ceilalti de beneficiile vaccinarii, evitand internarile in spital sau chiar decesele, subliniind ca pandemia „ucide 2.000 de persoane zilnic”.

United Airlines este una dintre companiile care, precum Tyson Foods, Walmart sau gigantii tehnologici, au impus conditii ferme angajatilor privind vaccinarea, spre deosebire de altele care au propus ca alternativa teste frecvente pentru COVID-19.

Alte companii aeriene, precum Delta Airlines, au incercat sa impulsioneze vaccinarea propunand o crestere a asigurarii medicale, sugerand ca spitalizarile pentru cazurile de COVID-19 sunt foarte costisitoare.

Articolul precedentDECIZIE DUPA COLAPSUL CITY INSURANCE – Call-center pentru soferii cu polite RCA la City Insurance
Articolul următorORADEA VA AVEA INEL METROPOLITAN SI COMPANIE AERIANA – Consiliului Judetean Bihor aproba infiintarea Air Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.