UNA DINTRE CELE MAI CUNOSCUTE COMPANII AVIATICE ANUNTA PIERDERI „DIABOLICE” – S-au inregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari

Compania aeriana australiana Qantas a inregistrat pierderi anuale de peste 1 miliard de dolari, dupa ce a descris drept un an „diabolic” cauzat de restrictiile de calatorie pandemice, scrie publicatia Japan Today.

Compania nationala a raportat pierderi inainte de impozite de 1,83 miliarde dolari australieni (1,33 miliarde dolari SUA) pentru perioada de 12 luni incheiata la 30 iunie, crescand la 2,35 miliarde dolari australieni (1,7 miliarde dolari SUA).

Acesta se ridica la aproape 2 miliarde de dolari americani in pierderi inainte de impozite raportate in exercitiul financiar anterior, cand companiile aeriene din intreaga lume au fost afectate de impactul initial al pandemiei de coronavirus.

CEO-ul companiei Qantas, Alan Joyce, a prezis ca veniturile companiei aeriene vor scadea cu peste 20 miliarde dolari australieni (14,5 miliarde dolari SUA) pana la sfarsitul anului 2021 ca urmare a Covid-19.

Aceasta pierdere arata impactul pe care un an intreg de frontiere internationale inchise si peste 330 de zile de restrictii de calatorie interna l-au avut asupra transportatorului national. Conditiile de tranzactionare au fost sincer diabolice„, a spus el intr-un comunicat.

Compania aeriana a declarat ca perioadele in care frontiere erau deschise in Australia la inceputul anului 2021 au sporit pentru scurt timp veniturile, dar revenirea la restrictiile interne in urma unui focar prelungit al variantei Delta din Sydney a fortat anularea pe scara larga a zborurilor.

Australia, care a inregistrat aproape 47.000 de infectii si 986 de decese pana in prezent, se lupta cu reaparitia coronavirusului care a lasat mai mult de jumatate din populatia tarii in lockdown.

In plus fata de mii de piloti si membri ai echipajului de cabina care au fost tinuti la sol sau concediati in 2020, Qantas a anuntat recent ca inca 2.500 vor fi retinuti la sol ca raspuns la ultimul focar.

Qantas spera acum sa reintroduca zborurile internationale pana la sfarsitul acestui an, numind tari cu rate de vaccinare ridicate, precum Statele Unite, Marea Britanie si Singapore, ca potentiale destinatii.

Cu toate acestea, niciuna dintre previziunile optimiste anterioare ale companiei aeriene cu privire la reluarea calatoriilor in strainatate nu a fost indeplinita si guvernul nu a anuntat inca cand vor fi relaxate controalele stricte ale frontierei din Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.