DRUMUL EXPRES FOCSANI-BRAILA – Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a emis Acordul de mediu

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a emis Acordul de mediu pentru drumul expres Focsani-Braila. Traseul drumului expres va avea o lungime de 73,5 km si se va desfasura pe teritoriul localitatilor Slobozia Ciorasti, Milcovul, Gologanu, Vulturu si Maicanesti, din judetul Vrancea si localitatile Salcia Turdor, Scortaru Nou, Maxineni, Romanu, Silistea, Vadeni si Cazasu, din judetul Braila.

Intre Focsani si Braila se va circula mai bine, mai repede si mai lejer, pe drumul expres care a primit, azi, Acord de mediu, de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM)”, anunta agentia.

Sectorul „Drum expres Focsani-Braila” face parte din proiectul national denumitMilcovia Expres”, care realizeaza legatura intre localitatile Focsani, Galati si Giurgiulesti.

Conform datelor incluse in Acordul de mediu, acest drum va asigura baza necesara cererii de transport tot mai mari pentru tronsonul respectiv si va face posibila scoaterea unui numar important de autovehicule din interiorul localitatilor, cu efect direct asupra reducerii uneia din principalele surse de poluare, autovehiculele. Mai mult decat atat, prin implementarea proiectului se va asigura conexiunea cu reteaua de drumuri existenta, respectiv cu DN23A, DN23B, DN23, DN22, DJ221C si DJ221, decongestionand traficul local sau de tranzit si reducand timpii de transport, avand in vedere ca pe viitorul drum expres se va putea circula cu 120 de kilometri pe ora”, a anuntat Laurentiu Alexandru Pastinaru, presedintele ANPM, care a semnat acordul de mediu in prezenta directorului Directiei Conservarea Naturii, Biodiversitate, Mirela Pantilie, si sefului Serviciului Autorizari si Evaluare Impact, Ciprian Soava.

Potrivit specialistilor, impactul general in zona de influenta a proiectului va fi pozitiv, avand in vedere faptul ca traficul se va fluidiza in cadrul localitatilor, se va reduce numarul accidentelor cauzate de ambuteiaje si se vor scurta foarte mult timpii de deplasare.

Suprafata de teren, care va fi ocupata definitiv de proiectul dezvoltat de CNAIR, este de 501 hectare.

 

Articolul precedentTRANSPORT MAI SCUMP – Preturile transportului maritim ating noi maxime din cauza cresterii cererii si a tensiunilor geopolitice
Articolul următorCONTRACT DE 10 MILIOANE EURO PENTRU DRUMURI – Se vor moderniza si reabilita peste 15 kilometri din Drumul Judetean 671E din Mehedinti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.