CNAIR A ALES SASE OFERTE PENTRU TRONSONUL DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA CARE CUPRINDE SI TUNELUL MESES – Valoarea estimata a contractului este de 3,926 miliarde de lei fara TVA

CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse in cadrul procedurii de atribuire Proiectarea si executia Autostrazii Brașov – Targu Mureș – Cluj – Oradea Sectiunea 3B: Mihaiești – Suplacu de Barcau Subsectiunea 3B3: Poarta Salajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostrada in zona Meses și Subsectiunea 3B4: Zalau – Nușfalau km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500.

Constructorii si proiectantii din Turcia, Austria, Spania si Italia, care au fost acceptati, vor primi in perioada imediat urmatoare Invitatia de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire.

„CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor pentru proiectarea si executia subsectiunilor Poarta Salajului – Zalau, inclusiv tunelul rutier la profil de autostrada in zona Meses, si Zalau – Nusfalau (cu o lungime totala de 41 de km)”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cel mai dificil lot al Autostrazii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezinta tunelul Meses. Pe acest lot urmeaza sa mai fie construite 65 de viaducte, poduri si pasaje, cu o lungime totala de 13 km.

Tunelul (forat) va avea doua galerii si doua benzi de circulatie pe fiecare sens.

Astfel, cel mai lung tunel din Romania este cu un pas mai aproape de constructie.

Au fost selectate 6 oferte pentru constructia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde si tunelul Meses”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Au fost selectati urmatorii candidati:

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE   TICARET A.S.

2. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA

3. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.

4. ASTALDI SPA

5. ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.

6. ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.

Castigatorul acestui contract va avea la dispozitie maxim 12 luni pentru proiectare si de 36 luni pentru executia lucrarilor.

Pe sectorul de autostrada licitat, urmeaza sa fie construite:

– Tunelul Meses (cu doua galerii) in lungime de 2,89 km si cu 2 benzi de circulatie pe sens,

– 65 de viaducte, poduri si pasaje.

Valoarea estimata a contractului este de 3,926 miliarde de lei, fara TVA, si este finantat prin fonduri europene nerambursabile (POT).

Articolul precedentVESTI BUNE PENTRU MAGISTRALA 4 DE METROU – A fost avizat PUZ-ul pentru construirea Tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul
Articolul următorTRANSALPINA SE REDESCHIDE – Circulatia rutiera va fi restrictionata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.