Constructorul american Ford a anuntat ca autoutilitara complet electrica E-Transit ajunge pe soselele europene. Clientii de flote au inceput deja sa testeze autoutilitara complet electrica Ford. Masina urmeaza sa intre in teste la cele mai importante flote europene inainte de lansarea pe piata, din primavara anului 2022.
Versiunea 100% electrica a celei mai vandute autoutilitare pentru transportul marfurilor din lume beneficiaza de tehnologii si servicii de conectivitate avansate.
Cu o capacitate utila a bateriei de 67 kWh, E-Transit va oferi o autonomie de pana la 350 km (WLTP). Este o autonomie suficienta pentru satisfacerea necesarului zilnic, dar cu o capacitate aditionala suplimentara pentru a compensa variabilele rezultate din diferitele grade de incarcare a vehiculului si conditiile meteo. E-Transit este astfel ideal pentru mediul urban, rutele de deplasare si livrari in cadrul zonelor de trafic cu emisii zero delimitate prin geolocalizare.
„Autoutilitara complet electrica Ford E-Transit ajunge pe soselele din Europa, pe masura ce clientii, operatori majori de flote, incep testele inainte de lansarea din primavara anului 2022„, anunta Ford.
E-Transit este dotat cu functie de incarcare rapida atat de la surse de curent alternativ, cat si de la surse de curent continuu. Incarcatorul de bord de 11,3 kW al E-Transit poate asigura o incarcare de 100% in maximum 8,2 ore. Prin alimentarea la o putere de pana la 115 kW prin intermediul unui sistem de incarcare rapida de inalta putere de la o sursa de curent continuu, bateria E-Transit se poate incarca de la 15% la 80% in aproximativ 34 de minute.
Pentru clientii din Europa, este vizata o sarcina utila de pana la 1.616 kg in cazul versiunii autoutilitara si pana la 1.967 kg in cazul versiunii autosasiu. Motorul electric al autovehiculului ofera o putere de varf de 198 kW (269 CP) si un cuplu de 430 Nm, ceea ce il face cel mai puternic motor din segmentul autoutilitarelor pentru transportul marfurilor complet electrice comercializate in Europa.
In Europa, Ford va oferi o gama de 25 de configuratii pentru E-Transit
E-Transit este testat in conditii reale de exploatare de catre operatori cheie din sectoarele postale, municipale si de utilitati, distributie si livrarea produselor alimentare. Testele se fac pe o gama larga de variante ale E-Transit, inclusiv conversii de sasiu cu cabina simpla cu suprastructura de tip furgon simplu, furgon frigorific, platforma si bena basculabila, precizeaza compania.
Testele incep cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la incercare intr-o varietate de scenarii de operare solicitante din sectoarele postale, municipale, de utilitati, distributie si livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia si Marea Britanie. Printre partenerii de testare se numara firma AWB de eliminare a deseurilor, Balfour Beatty, flota municipala a orasului Koln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, Posta Norvegiana, Ocado si Recover Nordic.
Flota de teste prezinta o gama completa de variante E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV si derivate din sasiu cu cabina simpla cu o masa maxima autorizata intre 3.5 si 4.25 tone, precum si o varietate de conversii de vehicule specializate care reflecta cerintele complexe de utilizare pe care vehiculele Transit trebuie sa le sustina. Incarcatura si capacitatea de incarcare limitate de greutate si distributia greutatii.
“Vrem sa demonstram ca putem, in acelasi timp, sa ne ajutam clientii sa reduca impactul asupra mediului si sa isi imbunatateasca productivitatea. Kilometrajul real reflectat de testele clientilor ne ajuta sa demonstram beneficiile comerciale pe care le poate oferi E-Transit si ne ofera un feedback valoros cu privire la tiparele de utilizare si comportamentul de incarcare, astfel incat sa putem rafina experienta de utilizare. Ii consideram pe clientii nostri parte din familie, iar acest program evidentiaza valoarea pe care o acordam acestor parteneriate stranse”, spune Dave Petts, Utilitare Urbane Electrificate, Ford Europa.
Testele marcheaza cea mai recenta etapa a dezvoltarii de catre Ford a noului E-Transit, in urma unui program solicitant de testare la Centrele de testare Ford. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.
E-Transit a fost proiectat cu atentie pentru a permite o conversie simpla si usoara folosind aceleasi dispozitive si accesorii dezvoltate pentru modelele deja-existente de Transit. Vehiculele de testare au fost convertite – cu ajutorul Retelei de Carosieri aprobati Ford – pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit.
„Programul de testari pentru clientii E-Transit urmeaza unei initiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, in cadrul careia, clientii au parcurs aproximativ 240.000 Km, dintre care 75% au fost parcusi cu zero emisii, in centrul Londrei.Testarea ulterioara din Köln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoastere dinamica a pozitiei, care declanseaza automat modul EV Now, cu emisii zero, in zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la imbunatatirea calitatii aerului in zonele urbane„, mai arata compania.
In 2020, Ford a inregistrat al saselea an consecutiv ca lider de piata in vanzarea de vehicule comerciale in Europa. Tendinta a s-a mentinut si in 2021, Ford pastrandu-si pozitia de cea mai bine vanduta marca de vehicule comerciale din regiune, in prima jumatate a acestui an.
Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Ford proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o gama completa de vehicule comerciale conectate, din ce in ce mai electrificate: autovehicule, camioane Ford, vehicule utilitare, camionete si autovehicule de lux Lincoln. Compania investeste in electrificare, servicii de conectare a vehiculelor si solutii de mobilitate, inclusiv tehnologie de conducere automata, si ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 186.000 de angajati in intreaga lume.
Ford Europa este responsabila de producerea, vanzarea si deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de piete individuale, avand aproximativ 43.000 de angajati in unitatile proprii si in asocierile in participatie consolidate si aproximativ 55.000 de angajati, incluzand si societatile neconsolidate. Pe langa Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienti Ford si 14 unitati de productie (10 unitati proprii si patru asocieri in participatie neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost expediate in Europa in 1903 – in acelasi an a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.