BANI MAI MULTI PRIN RABLA CLASIC SI RABLA PLUS – Programele de inlocuire a parcului auto primesc 400 milioane lei

BANI MAI MULTI PRIN RABLA CLASIC SI RABLA PLUS - Programele de inlocuire a parcului auto primesc 400 milioane lei

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus se bucura de succes, astfel ca Administratia Fondului pentru Mediu anunta ca bugetele programelor au fost suplimentate cu cate 200 de milioane de lei fiecare. Adica 400 milioane lei in total.

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus au fost suplimentate cu cate 200 de milioane de lei fiecare, incepand cu data de 21 august pentru Programul Rabla Plus si cu data de 28 august pentru Programul Rabla Clasic”, a informat AFM.

Valoarea alocata Programului Rabla Plus in anul 2020 a fost de 200 de milioane de lei. Acest program s-a bucurat de un interes impresionant din partea solicitantilor, iar in anul 2021 bugetul alocat este triplu, respectiv 600 de milioane de lei, rezultand un buget total aferent anilor 2020 si 2021 de 800 de milioane de lei, precizeaza AFM.

De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, ritmul inscrierilor s-a mentinut crescut, ceea ce a condus la alocarea de noi sume. Pentru acest program, valoarea alocata in anul 2020 a fost de 405 milioane de lei, iar in anul 2021, ca urmare a acestei suplimentari, bugetul alocat este de 640 de milioane de lei, rezultand astfel o valoare totala alocata pentru acest program, cumulat in anii 2020 si 2021 de 1,045 miliarde de lei.

Dispozitiile de suplimentare a sumelor alocate in anul 2021 cu cate 200 de milioane de lei a celor doua programe incepand cu 21 august pentru Programul Rabla Plus, respectiv incepand cu 28 august pentru Programul Rabla Clasic sunt publicate pe site-ul AFM.

Prima de casare, ecobonus si ecotichet

Cei care vor sa isi schimbe masina cu una mai puţin poluanta primesc o prima de casare, in cadrul programului Rabla Clasic, de 7.500 lei. Prima de casare pentru motociclete este 5.500 lei.

Ecobonusul, ce este acordat pe langa prima de casare, pentru cei care cumpara masini noi cu propulsie hibrid sau putin poluante, este 3.000 lei, pentru masinile cu sistem de propulsie hibrid, iar pentru masinile cu emisii mici, cuprinse intre 96 si 124 g/km CO2, este 1.500 de lei.

In ceea ce priveste voucherele primite pentru cumpararea de masini cu propulsie pur electrica sau hibrida prin intermediul programului Rabla Plus, valoarea unui ecotichet Rabla Plus este de pana la 45.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, sau de 20.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursa de alimentare externa si care are emisii de dioxid de carbon de pana la 50 g/km.

Suma primita de la stat nu trebuie sa reprezinte mai mult de 50% din pretul de comercializare.

Articolul precedentPANDEMIA BAGA IN GROAPA AVIOANE CRAIOVA – Compania a avut pierderi de 11,8 milioane lei in primele sase luni
Articolul următorPLATA PENTRU TREN, FACUTA CU CARDUL – Alternativa moderna pentru trenurile CFR care circula intre Gara de Nord si Aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.