PANDEMIA BAGA IN GROAPA AVIOANE CRAIOVA – Compania a avut pierderi de 11,8 milioane lei in primele sase luni

Avioane Craiova, companie din industria nationala de aparare controlata de Ministerul Economiei, a avut pierderi de 11,8 milioane lei in primul semestru al acestui an, comparativ cu un rezultat negativ de numai circa 490.000 lei in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit BVB.

Veniturile totale au urcat cu 47%, la 22,4 milioane lei, de la 15,2 milioane lei la sfarsitul lunii iunie 2020.

Cheltuielile totale s-au dublat insa, la 34,2 milioane lei, fata de 14,7 milioane lei in prima parte a anului anterior, in special datorita cresterii cheltuielilor privind prestatiile externe.

Comparativ, Avioane Craiova a avut in 2020 o cifra neta de afaceri de 20,66 milioane lei si o pierdere de 6,6 milioane lei. Societatea are 265 de angajati.

Compania de stat are o noua conducere, dupa ce Victor Munteanu a preluat conducerea la 1 august 2021, odata cu incetarea contractului de mandat al fostului director general al companiei, Mihai-Marian Sdreala.

Actionarii companiei au ales pe 29 iunie noi administratori provizorii, cu contract de patru luni: Bogdan Popescu, Bogdan Chirita, Claudia Gasparini, Liviu Gavrilescu si Corina Elena Ghiatau. Dintre acestia, Bogdan Popescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Avioane Craiova.

Societatea Avioane Craiova, la care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului detine 95,84% din actiuni, dispune de capacitati de productie pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 din dotarea Ministerului Apararii Nationale.

Compania are o capitalizare de 49,33 milioane lei (la 11 august).

Articolul precedentPROGRES PE PODUL SUSPENDAT DE LA BRAIA – S-au lansat primele fire pentru constructia cablului principal
Articolul următorBANI MAI MULTI PRIN RABLA CLASIC SI RABLA PLUS – Programele de inlocuire a parcului auto primesc 400 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.