PRIMELE FOTOGRAFII OFICIALE CU DUSTER FACELIFT – Producatorul auto Dacia anunta ca modelul va fi comercializat din septembrie 2021

Producatorul auto Dacia a prezentat, marti, 22 iunie, noul Duster, care va fi comercializat din septembrie 2021 in versiunile 4×2 si 4×4, care vin cu noutati la capitolul design, dar si la consola centrala. Marea noutate o reprezinta prezenta cutiei de viteze automate EDC cu 6 trepte.

Lansat pe piata in anul 2010 la pretul unei masini de oras, Duster a creat o mare surpriza in segmentul SUV. Design-ul sau evolueaza, in special la nivelul blocurilor optice si al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate si asigurand totodata o diminuare a emisiilor de CO2.

La interior, noul Duster dispune de acum de o consola centrala inaltata, prevazuta cu o cotiera culisanta. Tot la capitolul noutati remarcam cele doua sisteme multimedia si noul ecran de 8” precum si cutia de viteze automata EDC cu dublu ambreiaj. Aceasta este disponibila pe versiunea cea mai puternica a noului Duster, cea echipata cu motorul TCe 150.

Noul Duster afiseaza un design contemporan, pus in evidenta de noua culoare de lansare, Orange Arizona. Aceasta evolutie stilistica este insotita de o imbunatatire a profilului aerodinamic al vehiculului.

Duster reprezinta revolutia Dacia in segmentul SUV. De la lansarea primei generatii, in 2010, modelul, care va ajunge in curand la 2 milioane de clienti, a devenit o adevarata emblema a marcii Dacia. Or, reinnoirea unui model emblematic nu este o sarcina usoara! Linia generala a modelului, atragatoare si usor de recunoscut, a fost mentinuta. Am adus in schimb o serie de evolutii pentru un plus de modernitate si de prospetime. Spiritul de aventura si spiritul Dacia se regasesc din plin in noul Duster. Vorbim de un model robust si accesibil, care ofera esentialul”, spune Lionel Jaillet, director performanta produs la Dacia.

Dacia a vandut peste 1,5 milioane de masini Duster in Europa in aproape 11 ani. Cel mai bun an a fost 2019, cu peste 220.000 de masini livrate in Europa. Anul trecut totalul a scazut la 140.000.

Noul Duster dispune de urmatoarele motorizari:

 • Diesel:
 • dCi 115, in variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 • Benzina:
 • TCe 90 in varianta 4×2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 • TCe 130 in varianta 4×2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 • TCe 150 in varianta 4×4 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 • TCe 150 in varianta 4×2 cu cutia de viteze automata EDC cu 6 trepte.
 • Alimentare mixta benzina-GPL:
 • ECO-G 100 in varianta 4×2 cu cutie de viteze manuala cu 6 trepte.
 • Caracteristici off-road datorita:
 • Unei garzi la sol de 217 mm in versiunea 2×4 si de 214 mm in versiunea 4×4.
 • Unui unghi ventral de 21°.
 • Unui unghi de atac de 30°.
 • Unui unghi de degajare de 34° in versiunea 4×2 si de 33° in versiune

Sisteme de asistenta la conducere – Detectorul de unghi mort

Activ la viteze cuprinse intre 30 km/h si 140 km/h, detectorul de unghi mort (Blind Spot Warning) previne soferul asupra riscului unei ciocniri potentiale cu un alt vehicul prezent in unghiul mort. Patru senzori cu ultrasunete (2 situati in spatele vehiculului si 2 in fata acestuia) detecteaza vehiculele in miscare – inclusiv cele pe doua roti – in zona de unghi mort. Daca un vehicul se afla in aceasta zona, un martor luminos LED se aprinde in retrovizorul exterior de pe partea respectiva. Daca semnalizarea este actionata atunci cand un vehicul se afla in unghiul mort, martorul LED de pe retrovizor se aprinde si se stinge intermitent.

Articolul precedent”OPERA DE ARTA” DE PE VALEA TALMACUTA – CNAIR prezinta stadiul viaductului parte a lotului Sibiu – Boita
Articolul următorO NOUA APLICATIE DE MOBILITATE SE LANSEAZA IN ROMANIA – Citymapper, disponibila in marile orase ale lumii si in Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.