”OPERA DE ARTA” DE PE VALEA TALMACUTA – CNAIR prezinta stadiul viaductului parte a lotului Sibiu – Boita

CNAIR a prezentat stadiul viaductului peste Valea Talmacuta, parte a lotului Sibiu – Boita a Autostrazii Pitesti – Sibiu, pe care l-a numit „opera de arta”. Acesta a fost prezentat drept cea mai spectaculoasa lucrare aflata in desfasurare in prezent, in centrul tarii.

Viaductul are o lungime totala de 640 de metri, iar pilonii centrali au aproape 40 de metri inaltime.

El supratraverseaza drumul comunal DC61 intre Talmaciu si Talmacel si se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fara folosirea unor elemente prefabricate. Pasajul va avea 8 deschideri, cele 2 deschideri centrale avand fiecare lungimea de 120 metri.

Lucrarile sunt executate de firma Porr Construct (Austria), iar termenul de executie este de trei ani.

Titlul de cel mai inalt viaduct rutier din Romania este dat tot unei constructii aflata in judetul Sibiu. Este vorba de viaductul de la Aciliu, construit tot pe autostrada A1 si dat in folosinta in 2014. Acesta are o lungime de 1,1 km si o inaltime maxima a pilonilor de 74 de metri.

Lotul 1 al autostrazii Sibiu – Pitesti este considerat unul dintre loturile usoare, fara portiuni montane. El porneste de la capatul actualei autostrazi (Deva – Sibiu) care ocoleste Sibiul, traverseaza parcul industrial Șelimbar, trece de sensul giratoriu de la Vestem, fara sa aiba vreo legatura cu acesta, ocoleste si Talmaciul tot pe la vest, dupa care ”se termina” intr-un viaduct in dreptul comunei Boita, deci inainte de ”a intra in munti”.

Viaductul respectiv va ramane neutilizat pana cand va fi dat in folosinta si lotul 2 al viitoarei autostrazi. ”Coborarea” de pe acest lot de autostrada se va face inainte de Boita, printr-un nod rutier temporar.

Podurile, viaductele, pasajele sau podetele sunt denumite lucrari de arta de catre drumari, unele dintre acestea se pot numi, fara exagerare, ‘opere de arta’. O astfel de lucrare este viaductul peste Valea Talmacuta, parte a Lotului Sibiu – Boita a Autostrazii Pitesti – Sibiu.

Viaductul supratraverseaza drumul comunal DC61 intre Armeni si Talmacel si are o lungime totala de 640 de metri, pilonii centrali avand aproape 40 de metri inaltime. Pasajul va avea 8 deschideri, cele 2 deschideri centrale avand fiecare lungimea de 120 metri. Viaductul se va construi prin tehnologia cofrajelor glisante, fara folosirea unor elemente prefabricate”, scrie CNAIR, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.