CHINA LANSEAZA „ROBOTAXIURILE” FARA SOFER – O calatorie costa mai putin de 5 dolari

Gigantul tehnologic chinez Baidu, competitor al Google, si-a lansat serviciul de taxi platit fara sofer, devenind astfel prima companie care comercializeaza operatiuni de conducere autonoma in China. Compania spera sa aiba un serviciu de taximetrie fara sofer complet operational pentru Jocurile Olimpice de iarna din 2022.

Serviciul a fost lansat zilele trecute, informeaza ABC News.

Spre deosebire de demonstratiile anterioare de conducere autonoma ale companiei, aceasta a fost prima data cand nu exista niciun sofer de siguranta in spatele volanului. Cu toate acestea, a existat o persoana care a stat pe scaunul pasagerului din fata, pentru a face fata oricarei posibile situatii de urgenta.

Pana la 10 „robotaxi-uri” Apollo functioneaza acum simultan intr-o zona de aproximativ 3 kilometri patrati (1,2 mile patrate), preluand si ducand pasageri la opt statii in Parcul Shougang din vestul Beijingului. Fiecare calatorie costa 30 de yuani (4,60 dolari) si este deschisa pasagerilor cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.

Parcul este un fost sit de fabrici siderurgice care a fost reamenajat intr-o destinatie turistica si un viitor loc pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing din 2022.

Robotaxi-urile au fost fortate in mod repetat sa franeze atunci cand intalneau pietoni sau turisti curiosi care se apropiau de vehicule pentru fotografii.

Kelly Wang si sotul ei, care lucreaza amandoi in industria inteligentei artificiale, au declarat ca aceasta calatorie a fost lina.

Baidu, cunoscut pentru motoarele sale de cautare, testeaza conducerea autonoma pe drum liber inca de anul trecut. Serviciul sau robotaxi Apollo Go a transportat peste 210.000 de pasageri in trei orase din China si isi propune sa se extinda in 30 de orase in urmatorii trei ani, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

„In viitor, Baidu Apollo va lansa robotaxi-uri fara sofer în mai multe orase, permitand publicului sa acceseze servicii de calatorie mai ecologice, cu emisii reduse de carbon si convenabile, in timp ce continua sa imbunatateasca procesul de servicii fara pilot si experienta utilizatorului”, a declarat Wang, vicepresedinte si general manager de tehnologie de conducere autonoma la Baidu.

Articolul precedentCONCURENTA STRANSA LA LICITATIA LANSATA DE CFR – Cinci firme de consultanta, in carti pentru modernizarea caii ferate Apahida – Suceava
Articolul următorEFECTELE PANDEMIEI ASUPRA „ATELIERELE CFR GRIVITA” – Veniturile scad la jumatate, profitul se prabuseste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.