EFECTELE PANDEMIEI ASUPRA „ATELIERELE CFR GRIVITA” – Veniturile scad la jumatate, profitul se prabuseste

Atelierele CFR Grivita este o alta companie afectata de pandemie. Compania estimeaza pentru acest an venituri totale de 50,6 milioane lei si un profit brut de 2,6 milioane lei, potrivit planului privind bugetul de venituri si cheltuieli aporbat de actionari. Comparativ, Atelierele CFR Grivita a avut in anul 2020 un profit de 33,85 milioane lei si venituri totale de 93,17 milioane lei.

De asemenea, cheltuielile totale au fost pentru acest an la 48 milioane lei, fata de 59,32 milioane lei in 2020.

La finalul anului trecut, compania avea de recuperat creante restante de 18,66 milioane lei. Datoriile totale se ridicau la 12,41 milioane lei.

Compania are circa 360 de salariati.

In ceea ce priveste planurile pentru acest an, „societatea va continua activitatea de modernizare prin achizitionarea de utilaje si SDV-uri necesare activitatii de productie, ca o continuare a activitatii investitionale din anii precedenti”, arata bugetul aprobat de actionari.

Managementul societatii se va concentra pe achizitionarea unor echipamente tehnologice performante, dar si pe corelarea fondului de salarii la productia contractata.

In prezent activitatea societatii este concentrata pe:

-reparatii planificate vagoane calatori si marfa, revizii tehnice intermediare,modernizare si reconstrucţtie in conceptie proprie a vagoanelor din generatii vechi (vagoane clasa, dormitor, restaurant, salon, marfa);

-confectionarea pieselor de schimb pentru vagoanele de calatori si de marfa;

-proiectarea si executia de constructii / confectii metalice (care nu apartin structurilor derezistenta destinate infrastructurii feroviare);

-confectionarea de instalatii, utilaje, standuri si dispozitive specializate.

Atelierele CFR Grivita SA este o societate reparatoare de material rulant cu specific in efectuarea serviciului de reparare, modernizare si reconstructie a vagoanelor de calatori.

De asemenea, in cadrul societatii sunt intretinute si reparate o gama larga de vagoane de marfa.

Uzina „Atelierele CFR Grivita” a fost creata in anul 1897 pentru reparatia locomotivelor cu abur si a vagoanelor de calatori.

Compania are o capitalizare de 51,5 milioane lei si este detinuta de Asociatia Salariatilor Atelierele CFR Grivita.

Articolul precedentCHINA LANSEAZA „ROBOTAXIURILE” FARA SOFER – O calatorie costa mai putin de 5 dolari
Articolul următorROMANIA FACE AUTOSTRAZILE ASTFEL CUM AU FOST GANDITE IN ’69 – Istoria primului Master Plan al Romaniei pentru autostrazi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.