CFR CALATORI ANUNTA PROGRAMUL TRENURILOR SOARELUI 2021 – Durata unei calatorii Bucuresti-Constanta este de doua ore, tarifele raman neschimbate

Programul estival de transport feroviar „Trenurile Soarelui” va fi lansat din data de 11 iunie 2021, iar turistii vor avea la dispozitie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii pana la data de 5/6 septembrie, informeaza CFR Calatori intr-un comunicat transmis joi, 3 iunie.

Astfel, CFR Calatori va prelungi spre Mangalia – din 11/12 iunie – circulatia unor trenuri care aveau ca destinatie finala Bucuresti Nord. Apoi, din 25/26 iunie vor fi introduse noi trenuri ce au ca destinatie exclusiva litoralul Marii Negre si Delta Dunarii.

Programul complet al Trenurilor Sorelui din 25/26 iunie este urmatorul:

  • 38 de trenuri directe (19 dus/19 intors) si ramurile aferente care pornesc din principalele orase, vor avea ca destinatie/plecare litoralul romanesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 intors) au ca destinatie/plecare Mangalia.
  • 32 de trenuri (16 dus/16 intors) vor asigura legatura capitalei cu litoralul si retur (12 perechi din Bucuresti Nord, 3 perechi din Bucuresti Baneasa, 1 pereche din Bucuresti Obor).
  • Pentru calatoria in Delta Dunarii, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 si RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe intreaga durata a sezonului, legatura directa Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur. De asemenea, in fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 intors) vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

Programul detaliat cu trenuri, rute si ore de circulatie poate fi consultat AICI.

Noutati in ce priveste trenurile care fac legatura cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii in 2021

In acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1924 si IR 1923 Sibiu – Mangalia si retur vor avea in compunere vagon de dormit iar pe distanta Bucuresti Nord – Mangalia vor avea tarife de Regio Expres.

Pentru turistii din Brasov legatura cu Constanta si retur va fi asigurata cu patru perechi de trenuri directe printre care se numara si noul tren IR cu conditii de IC – Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).

Trenul Regio 8024 de la Constanta, pentru o accesibilitate mai mare va avea sosirea si in acest sezon in Bucuresti Nord in loc de Bucuresti Obor, cu oprire si in Bucuresti Baneasa.

Turistii pot ajunge de la Bucuresti pe litoral cu trenul in doar doua ore

Cele patru trenuri care circula fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord si Constanta (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688) ajung la destinatie in doua ore.

Cele 4 trenuri de viteza (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circula fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord si Constanta, ajung la destinatie in doua ore – timp greu de atins in conditii legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucurestiului in centrul Constantei. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti – Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 minute”, se arata in comunicat.

Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a incarca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil si instalatii de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) in anul 2020.

Trenurile de lung parcurs au in compunere vagoane de dormit si cuseta, iar vagoane restaurant sau vagoane prevazute cu bar se afla in compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 si IR 1945/ IR 1949 Satu Mare – Mangalia si retur, IR 1994 si IR 1993 Craiova – Mangalia si retur, IR 1983 si IR 1984 Bucuresti Nord – Mangalia si retur, IR 1686 si IR 1688 „Tomis Expres” Brasov – Constanta si retur.

Pretul biletelor ramane neschimbat

Tariful pentru o calatorie cu loc rezervat pe ruta Bucuresti Nord – Constanta este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a si de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors pasagerul beneficiaza de 10% reducere. De asemenea, pentru cumpararea biletelor in avans reducerea este de pana la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiaza de gratuitate, iar studentii de 50% reducere la calatoria in vagoanele clasa a 2-a.

In perioada programului estival de transport, turistii aflati pe litoralul romanesc au posibilitatea de a calatori intre statiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, daca vor achizitiona biletele de la casele de bilete de pe sectia Constanta – Mangalia. La aceste trenuri InterRegio, pentru calatoria pe ruta Constanta – Mangalia si retur, vor fi valabile si abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe aceasta sectie.

Biletele de tren pot fi achizitionate cu o anticipatie de 20 zile, prin intermediul urmatoarelor canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vanzare bilete din gari; direct de la casele de bilete din gari si distribuitori autorizati (agentii de turism).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.