SCHIMBARI IN CONDUCEREA AVIOAVE CRAIOVA – Compania are un nou director general

Avioane Craiova, companie din industria nationala de aparare controlata de Ministerul Economiei, are o noua conducere. Victor Munteanu a preluat conducerea companiei, la 1 august 2021, dupa incetarea contractului de mandat al fostului director general al companiei, Mihai-Marian Sdreala.

De altfel, actionarii companiei au ales pe 29 iunie noi administratori provizorii, cu contract de patru luni: Bogdan Popescu, Bogdan Chirita, Claudia Gasparini, Liviu Gavrilescu si Corina Elena Ghiatau. Dintre acestia, Bogdan Popescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Avioane Craiova.

Consiliul de Administratie, in conformitate cu prevederie art. 9, alin. (2), lit. a) din OUG nr. 109/2011, art. 12, alin. (1) din Legea nr. 232/2016 si cu prevederile art. 17, alin. (1), lit. 0 din Actul Constitutiv al societatii, avand in vedere revocarea prin incetarea de drept a Contractului de Mandat a domnului Sdreala Mihai-Marian, decide numirea in calitate de Director General al societatii Avioane Craiova SA a domnului Munteanu Victor, incepand cu data de 01.08.2021, pentru o perioada de patru luni, respectiv pana la data de 30.11.2021, dar nu mai tarziu de data finalizarii procedurii de selectie a Directorului General potrivit OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata prin Legea nr. 111/2016, daca aceasta se va finaliza in interiorul acestui interval„, arata un anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania Avioane Craiova a avut in 2020 o cifra neta de afaceri de 20,66 milioane lei si o pierdere de 6,6 milioane lei. Societatea are 265 de angajati.

Societatea Avioane Craiova, la care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului detine 95,84% din actiuni, dispune de capacitati de productie pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 din dotarea Ministerului Apararii Nationale.

Compania are o valoare de piata de 49,6 milioane lei, la data de 5 august 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.