AMENZI COLOSALE IN TRAFICUL RUTIER – Inspectorii ISCTR au amendat soferii cu 1,5 milioane lei pentru practicile ilegale din transporturi. Drula ameninta cu controale mai dese

Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) a efectuat controale timp de o saptamana si a verificat peste 800 de masini din trafic. Soferii au fost amendati de inspectori cu peste 1,5 milioane de lei pentru practicile ilegale din transporturi.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, spune ca asemenea controale vor fi organizate in toata tara si tot mai des de acum inainte.

CONTROALE ISCTR: SANCTIUNI DE PESTE 1,5 MILIOANE DE LEI. Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor nationale. Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier tocmai a incheiat o actiune de control care a durat o saptamana si care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane si TIR-uri, spre si dinspre Portul Constanta. Nu mai putem sa permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraincarca vehiculele de transport„, scrie Drula pe Facebook.

Ministrul da si cateva date finale despre amploarea si efectele operatiunii desfasurate pe A2, E60 si E87, cu 16 echipaje ale ISCTRcare au stat in teren 24 de ore din 24, de pe 1 pana pe 8 august„:

– 817 de vehicule au fost verificate;

– 542 de vehicule au fost cantarite;

– 196 de vehicule au fost imobilizate pana la intrarea in legalitate;

– 266 de procese verbale intocmite pentru constatarea a 321 de contraventii;

– peste 1,5 milioane de lei – cuantumul sanctiunilor aplicate de inspectori.

Am discutat cu noua conducere a ISCTR si ma bucur sa anunt ca actiunea nu va ramane singulara. Asa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan national si tot mai des de acum inainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcina sa se asigure ca cei corecti nu sunt dezavantajati de concurenta neloiala a celor care nu respecta regulile. Asadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie sa respecte legea„, mai spune ministrul Catalin Drula.

La randul lor, si inspectorii RAR au desfasurat o actiune de control nocturn in acest week-end in Bucuresti. Au fost vizate autovehiculele care incalca normele de zgomot. Filtrele au fost organizate in Piata Constitutiei si pe Strada Brasov.

In aproximativ doua ore inspectorii RAR au verificat 25 de autovehicule, trase pe dreapta de Politie. Un procent covarsitor avea deficiente majore si/sau periculoase. 3 masini au fost incadrate in categoria pericol iminent de accident”. Peste 80% dintre vehicule poluau nepermis de mult.

Politia a aplicat sanctiunile prevazute de lege, respectiv au fost retrase 21 de certificate de inmatriculare si au fost date 22 de sanctiuni contraventionale„, informeaza RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.