POLITIA RUTIERA CUMPARA SISTEM DE MONITORIZARE A TRAFICULUI RUTIER – Proiectul verifica incalcarea regulilor de circulatie si costa 106 milioane lei

POLITIA RUTIERA CUMPARA SISTEM DE MONITORIZARE A TRAFICULUI RUTIER

Politia Romana a anuntat ca implementeaza un proiect pentru dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind incalcarea regulilor de circulatie.

Prin proiect, se intenţioneaza dotarea Poliţiei Rutiere cu: 300 de autospeciale de politie, 250 de aparate pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substantelor stupefiante in saliva, 4.000 de dispozitive mobile,1.400 de imprimante mobile termicesi un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa in trafic.

Bugetul proiectului este de 106,59 milioane lei, din care 81 milioane lei, valoare asigurata din FEDR, reprezentand 85% din valoarea totala eligibila aprobata, 14,29 milioane lei, valoare asigurata din bugetul beneficiarului, reprezentand 15% din valoarea totala eligibila aprobata si – 11,29 milioane lei, valoarea neeligibila fara TVA.

Proiectul se desfasoara pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023). Acesta are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţa rutiera si scaderea numarului persoanelor decedate in accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzatoare a structurilor de politie rutiera.

Prezentam comunicatul Politiei Romane:

Politia Romana implementeaza proiectul ‘Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind incalcarea regulilor de circulatie’.

MINISTERUL TRANPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport si INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE, in calitate de Beneficiar al finantariinerambursabile alocate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020,au incheiat, la data de 5 iulie 2021, Contractul de Finantare nr. 106, pentru proiectulDezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind incalcarea regulilor de circulatie’.

Proiectul, care se desfasoara pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023), are ca obiectiv general cresterea gradului de siguranta rutiera si scaderea numarului persoanelor decedate in accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzatoare a structurilor de politie rutiera.

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei (din care 81.010.995,90 lei, valoare asigurata din FEDR, reprezentand 85% din valoarea totala eligibila aprobata, 14.296.058,10 lei, valoare asigurata din bugetul beneficiarului, reprezentand 15% din valoarea totala eligibila aprobata si – 11.292.711,20 lei, valoarea neeligibila fara TVA).

Obiectivele specifice ale proiectului se refera, in principal, la dotarea unitatilor de politie rutiera cu autospeciale si cu echipament hardware/aplicatii software adecvate, precum si la imbunatatirea proceselor decizionale in domeniul managementului resurselor financiare, logistice si umane, in vederea cresterii prezentei in trafic a fortelor de politie rutiera, precum si a mobilitatii acesteia. De asemenea, acest proiect isi propune imbunatatirea activitatilor de supraveghere si control al traficului rutier, de prevenire si combatere a infractiunilor la regimul rutier.

Proiectul isi propune dezvoltarea unui sistem mixtmobil de monitorizarea a traficului rutier, privind incalcarea regulilor de circulatie, care sa asigure fortelor de ordine din cadrul Politiei Romane, prin intermediul politiei rutiere, o mai buna coordonare a activitatilor specifice.

Astfel, prin proiect, se intentioneaza dotarea Politiei Rutiere cu: 300 de autospeciale de politie, 250 de aparate pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substantelor stupefiante in saliva, 4.000 de dispozitive mobile,1.400 de imprimante mobile termicesi un sistem de colectare a datelor pentru siguranta in trafic.

Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020″.

Articolul precedentCONTINUA LUCRARILE LA PASAJUL BERCENI – Se monteaza grinzile aferente rampelor de coborare
Articolul următorAIR CLAIM SE LISTEAZA PE BURSA – Compania este evaluata la peste 27 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.