CONTINUA LUCRARILE LA PASAJUL BERCENI – Se monteaza grinzile aferente rampelor de coborare

CONTINUA LUCRARILE LA PASAJUL BERCENI

Continua santierul de la pasajul de la intrarea in comuna Berceni, pe Centura Capitalei. Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta montarea grizilor de beton la rampa de coborare a pasajului Berceni spre Popesti-Leordeni.

Astfel, in urmatoarele nopti vor fi montate in total 33 de grinzi pe 3 rampe: rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Jilava si rampa spre si dinspre comuna Berceni.

Se monteaza primele 6 grizi de beton la rampa de coborare a pasajului Berceni spre Popesti-Leordeni. In urmatoarele 6 nopti vor fi montate in total 33 de grinzi pe 3 rampe: rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Jilava si rampa spre si dinspre Berceni. In nopțile de luni si marți, saptamana viitoare, atunci cand se vor monta grinzile aferente rampei spre Berceni, pe drumul judetean 401 se va circula cu restrictii, de la ora 23:00 pana la ora 06:00. Se recomanda, pe cat posibil, evitarea tranzitarii zonei, în acel interval de timp„, scrie Scriosteanu, pe Facebook.

Cinci pasaje in lucru pe Centura Capitalei

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020 si ar trebui sa fie gata in noiembrie 2021. Constructia este realilzata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.