GUVERNUL DIN UNGARIA VREA SA CUMPERE AEROPORTUL DIN BUDAPESTA – Guvernul face o oferta neobligatorie pentru aeroportul din Budapesta

Guvernul Ungariei a facut o oferta neobligatorie de cumparare a operatorului international al Aeroportului din Budapesta Ferenc Liszt, scrie publicatia Budapest Business Journal, citand un articol al cotidianului conservator Magyar Nemzet.

Specialistii din industrie spun ca proprietarii aeroportului din Budapesta au declarat ca oferta neobligatorie a guvernului este „sub valoarea de piata”. Ziarul Magyar Nemzet a declarat ca proprietarii aeroportului din Budapesta au „respins direct” vanzarea.

Ministrul inovatiei si tehnologiei, Laszlo Palkovics, a refuzat sa comenteze aceasta situatie.

Guvernul Ungariei a emis un mandat pentru ca Palkovics sa înceapa discutii privind achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut la aeroportul din Budapesta, în primavara.

„Daca statul maghiar îsi poate pune din nou în aplicare pozitiile în ceea ce priveste dezvoltarea economica, de transport si turism, precum si durabilitatea, în exploatarea celui mai mare aeroport din Ungaria, în calitate de proprietar, ar putea contribui semnificativ la îmbunatatirea competitivitatii Ungariei”, a spus la acea vreme ministerul Tehnologiei.

Ministerul a adaugat ca Liszt Ferenc International „modeleaza prima impresie a multor vizitatori straini” care vin in Ungaria si a mentionat „rolul semnificativ” al îmbunatatirii turismului în redresarea economica.

Aeroportul din Budapesta este detinut de compania canadiana de management a aeroporturilor AviAlliance (55,44%), fondul de investitii de stat GIC din Singapore (23,33%) si fondul de pensii canadian Caisse du Quebec (21,23%).

Articolul precedentDRULA PROMITE ANGAJARI PE BUNE – Ministerul Transporturilor a scos la concurs 28 de posturi de executie. Sunt asteptati la concurs cei care dorm linistiti seara si cei care au mandria lucrului bine facut
Articolul următorZBORURILE SPATIALE VOR DEVENI PROFITABILE – Piata zborurilor spatiale va ajunge la 3 miliarde dolari in 2030

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.