REGATUL ARABIEI SAUDITE DEVINE HUB REGIONAL – Autoritatea Portuara Saudita invita sectorul privat sa construiasca opt terminale noi

Autoritatea Portuara Saudita invita sectorul privat sa construiasca 8 noi terminale. Investitiile se aliniaza obiectivelor „Viziunea 2030” menite sa faca din Regat o platforma logistica globala de varf si un hub de conectare pentru cele trei continente, scrie publicatia Arab News.

Autoritatea Portuara Saudita (Mawani) a anuntat oportunitati de investitii in parteneriat cu sectorul privat pentru a dezvolta si opera terminale polivalente in opt dintre porturile nationale.

Oportunitatile sunt sub forma de contracte de construire-operare-transfer (build-operate-transfer, BOT) pentru terminale in portul islamic Jeddah, portul King Abdulaziz din Dammam, portul Ras Al-Khair, portul Jizan, portul comercial Yanbu, portul industrial King Fahad din Jubail, King Portul industrial Fahad din Yanbu si portul comercial Jubail.

Initiativa vizeaza echiparea porturilor pentru a indeplini diverse functii, inclusiv containere, marfuri generale, marfuri vrac, nave RoRo (Roll-on/roll-off), pasageri si animale.

Nu a fost anuntata nicio cifra privind marimea investitiei financiare necesare construirii terminalelor.

Investitiile se aliniaza obiectivelor „Vision 2030” menite sa faca din Regat o platforma logistica globala de varf si un hub de conectare pentru cele trei continente.

Transporturile si logistica vor contribui cu 10% din PIB-ul saudit pana in 2030, in crestere de la 6% astazi, odata cu punerea in aplicare a noii strategii a Regatului pentru sector, a declarat ministrul Transporturilor Saleh Aljasser.

Transportul si logistica sunt un obiectiv major al programului Vision 2030 al Regatului si un factor vital care sa permita sectoarelor economice o dezvoltare durabila”, a declarat printul mostenitor Mohammed Bin Salman la lansarea Strategiei nationale de transport si logistica pe 1 iulie.

El a adaugat ca domeniile acoperite de strategie includ dezvoltarea infrastructurii, lansarea unui numar de platforme si zone logistice in Regat, implementarea de modele si sisteme de operare avansate si construirea si consolidarea parteneriatelor eficiente intre guvern si sector privat.

Articolul precedentGERMANII DE LA MTU INVESTESC IN SERBIA – Fabrica de reparare a motoarelor de avioane va fi gata in 2022
Articolul următorMAVGO CASTIGA O LICITATIE DE 239 MILIOANE LEI A CNAIR – Compania va executa largirea la 4 benzi a DN 7 Baldana-Titu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.