AEROPORTUL DIN ORADEA VA AVEA UN TERMINAL CARGO – Investitia, functionala din 2023

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat ca la Aeroportul din Oradea se va construi un terminal cargo. Acesta ar urma sa ocupe o suprafata de 14 hectare de teren si sa fie functional incepand din anul 2023. Potrivit lui Bolojan, urmeaza sa inceapa procedura de selectie pentru un investitor care sa realizeze acest terminal, astfel ca in prima jumatate a acestei luni va fi evaluat terenul si va fi pregatit caietul de sarcini pentru licitatie.

Fost primar al orasului Oradea, Bolojan afirma ca societatile din jurul orasului folosesc pentru produsele pe care le fabrica componente electronice aduse aerian de la mari distante, din Asia sau Europa si, pentru a ajunge mai repede, mai ieftin si mai sigur in Oradea, existenta unui terminal cargo langa aeroport ar crea conditiile ca aceste componente sa poata fi aduse aerian, direct.

TERMINAL CARGO LA AEROPORTUL DIN ORADEA.

Cu cat o regiune este mai conectata global si are o infrastructura mai buna (drumuri, cai ferate, retele de gaz si electricitate, depozite, terminale logistice), cu atat mai mult se va dezvolta. De accea, constructia unei infrastructuri cat mai bune in judetul Bihor este o prioritate. Companiile din jurul Oradiei folosesc pentru produsele pe care le fabrica componente electronice aduse aerian de la mari distante, din Asia sau Europa. Pentru a ajunge mai repede, mai ieftin si mai sigur la Oradea, existenta unui terminal cargo langa aeroport ar crea conditiile ca aceste componente sa poata fi aduse aerian, direct„, scrie presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, pe Facebook.

Pana in 2023 terminalul ar trebui sa devina operational, spune el

Pe un teren de 14 ha, situat intre Aeroportul Oradea si Parcul Industrial II, vom incepe procedura de selectie pentru un investitor care sa realizeze terminalul cargo. In prima jumatate a acestei luni vom evalua terenul si vom pregati caietul de sarcini pentru licitatie. Dupa aprobarea documentatiei in sedinta de Consiliu Judetean din iulie, vom organiza licitatia in urma careia, pana la inceputul lunii septembrie, va fi selectat un investitor. Acesta ar urma sa realizeze investitia: cai de rulare a aeronavelor ce vor aduce marfurile, platforme pentru parcarea si descarcarea avioanelor, spatii de depozitare si celelalte dotari. Pana in 2023 terminalul ar trebui sa devina operational„, a adaugat el.

Aeroportul este cel care va gestiona conectarea cu pista de aterizare si obtinerea avizelor de la Autoritatea Aeronautica.

Agentia de Dezvoltare Locala ne va sprijini sa intocmim documentatia (asemanatoare cu cea folosita pentru concesionarea terenurilor din parcurile industriale), Primaria Oradea va acorda facilitati fiscale pentru investitor si conectarea la drumurile si retelele de apa si canalizare din parcul industrial spre cartierul Grigorescu, iar aeroportul va gestiona conectarea cu pista de aterizare si obtinerea avizelor de la Autoritatea Aeronautica.

Lucrand impreuna facem ca proiectul sa devina realitate mult mai repede. Multumesc tuturor celor implicati in proiect pentru sprijinul acordat!”, mai spune Bolojan.

Articolul precedentARABIA SAUDITA INFIINTEAZA A DOUA SA COMPANIE AERIANA NATIONALA – Masura este luata pentru reducerea dependentei de petrol. Reteaua de zbor va ajunge la 250 de destinatii
Articolul următorDRULA DESFIINTEAZA AGENTIA DE SALVAREA A VIETII OMENESTI PE MARE – Exista suspiciuni verificate de Corpul de control. Sindicalistii ARSVOM ies in strada

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.