DRULA DESFIINTEAZA AGENTIA DE SALVAREA A VIETII OMENESTI PE MARE – Exista suspiciuni verificate de Corpul de control. Sindicalistii ARSVOM ies in strada

Agentia Romana de Salvare a Vietii de Om pe Mare (ARSVOM), din cadrul Ministerului Transporturilor, va fi desfiintata. Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, spune ca premierul Florin Citu si-a dat acordul in acest sens, iar atributiile agentiei vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Declaratiile au fost facute la Timisoara, unde Drula a participat la Conferinta judeteana de alegeri a USR PLUS, unde candideaza pentru un loc in Biroul Judetean. Pentru functia de presedinte al USR PLUS Timis s-a inscris un singur candidat, actualul primar al municipiului Timisoara, Dominic Fritz.

De asemenea, la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, Porturile Galati, Autoritatea Navala Romana a fost trimis corpul de control, a mai spus ministrul.

Vreau sa salut actiunea procurorilor cred si am crezut intotdeuna ca puterile statului trebuie sa isi faca fiecare treaba, noi putem sa mergem pana la un punct. Chiar la acea Agentie de Salvare a Vietii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, daca va aduceti aminte in martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ASVOM nu a putut iesi din port ca era vreme rea si barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate functiona pe vremea aia. Am trimis un corp de control acolo, un control incheiat care a ridicat o serie larga de probleme pe zona de achizitii”, a spus Catalin Drula.

Atributiile agentiei vor fi preluate de IGSU, a anuntat Drula, care considera ca, de fapt, ARSVOM „nici nu isi avea neaparat rostul”.

Am un anunt de facut, aceasta Agentie va fi desfiintata. Am discutat si cu premierul Romaniei si si-a dat acordul. Atributiile sale vor fi preluate de IGSU pentru ca, de fapt, nici nu isi avea neaparat rostul, iar prin felul in care au reactionat, in fine, e un dosar in curs, va trebui sa ajunga la final, arata ca sunt suspiciuni mari de integritate, in orice caz de competenta grave, vom desfiinta aceasta agentie”, a declarat Catalin Drula.

Sindicalistii ies in strada

La cateva ore de la anuntul facut de ministrul Transporturilor Catalin Drula, sindicalistii ARSVOM au iesit luni, 5 iulie 2021, in fata sediului din Portul Constanta, in semn de protest fata de decizia oficialului. Liderul de sindical al ARSVOM Robert Robescu a sustinut cu acest prilej ca decizia lui Catalin Drula este “luata la nervi”, precizand ca nu stie daca hotararea este legala: “Va dau un exemplu, daca un manager de spital este prins ca a furat, se desfiinteaza spitalul? Sa raspunda cel care a furat, asa este normal!”, a afirmat Robert Robescu, potrivit adevarul.ro.

Amintim ca la inceputul lunii, directorul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita. Conform unor interceptari DNA, senatorul PNL George Stanga si presedintele CJPrahova, Iulian Dumitrescu, au fost inregistrati de procurorii DNA chiar in biroul ministrului transporturilor in timp ce ii cereau lui Catalin Drula, sa ii pastreze in functie pe sefii Asociatiei Romane de Salvare a Vietilor Omenesti pe Mare si Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati.

Suspiciuni si la alte institutii din subordinea Ministerului Transporturilor

Ministrul Transporturilor a mai precizat ca a trimis corpul de control si la alte institutii din domeniul naval. Drula a mai spus ca si celelalte institutii din domeniul naval, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, Porturile Galati, Autoritatea Navala Romana sunt verificate de corpul de control, pentru ca si acolo are suspiciuni.

In ceea ce priveste celelalte institutii din domeniul naval, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos, Porturile Galati, Autoritatea Navala Romana, am trimis si acolo corpul de control pentru ca sunt, la fel, suspiciuni. Acolo am luat deja masuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionisti, la fel ca si la Portul Constanta in Consiliile de Administratie. De altfel, e un poces amplu de numire a profesionistilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani ca sa nu mai stea la mana politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care il facem”, a spus ministrul Catalin Drula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.