MAI GREU CU TRENUL LA AEROPORTUL OTOPENI – Compania Regio Calatori renunta la ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Masura se implementeaza de la inceputul lunii iunie

Compania Regio Calatori, cel mai mare operator privat de transport feroviar de pasageri, se retrage de pe ruta dintre Gara de Nord si Aeroport. Masura va fi aplicata de la sfarsitul lunii iunie, mai exact din 30.06.2021.

Compania a facut anuntul pe site-ul propriu, fara a preciza care sunt motivele acestei decizii, si nici nu a mentionat daca alta companie va ocupa tronsonul orar folosit.

Ruta care lega Gara de Nord cu cel mai mare aeroport din tara nu s-a bucurat de mare succes pana acum, unul din motive fiind ca are nevoie de timp sa se maturizeze, dar si din cauza traficului aerian inca scazut.

„Modificari in circulatia trenurilor pe rutele Bucuresti Nord-Aeroport H. Coanda T1 si Bucuresti Nord – Ploiesti Sud.

Stimati calatori, In data 30.06.2021 trenurile R-E 16057, R-E 16056, R-E 16059 si R-E 16058 in relatia Bucuresti Nord Gr A – Aeroport H. Coanda T1 si retur se anuleaza.

Incepand cu data 01.07.2021 trenurile Regio Calatori in relatiile :

  • Bucuresti Nord Gr A – Aeroport H Conda T1 si retur;
  • Bucuresti Nord Gr A – Ploiesti Sud si retur

NU MAI CIRCULA„, arata anuntul companiei.

Linia de cale ferata dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni a fost inaugurata la sfarsitul anului trecut. Trenurile au inceput atunci sa circule la intervale de 40 de minute.

Tronsonul de cale ferata care leaga Aeroportul International Henri Coanda cu Gara de Nord din Capitala a fost inaugurat in 13 decembrie 2020, iar pe el circulau zilnic 72 de trenuri ce apartin CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.

Tronsonul este parte a proiectului Modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti Faza I, iar lucrarile pentru realizarea legaturii cu Aeroportul au costat peste 398 milioane lei.

Anuntul Companiei Regio Calatori vine la cateva zile de la declaratii entuziaste ale ministrului Transporturilor Catalin Drula care anunta ca se inregistreaza o medie de 1000 de calatori/zi la trenul Gara de Nord-Otopeni:

Cifra zilei care ne bucura: peste 1000 pasageri pe zi, in medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, in ultima saptamana. Si continua sa creasca, pe masura ce revenim la normalitate si oamenii afla de aceasta optiune: 1) convenabila – statia de tren este chiar la iesirea din terminalul Sosiri Internationale; 2) ieftina – 4 lei/calatorie; 3) rapida – 20-25 de minute; 4) comoda – trenuri curate, legaturi multiple de la Gara de Nord”, afirma Catalin Drula.

Articolul precedent17 TRAMVAIE VOR FI LIVRATE IN CRAIOVA DE POLONEZII DE LA PESA – Primarul Lia Olguta Vasilescu anunta: „Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa semnez contractul de achizitie”
Articolul următorFLIXBUS REIA CURSELE CU AUTOCARUL SPRE UNGARIA, DUPA 9 LUNI DE PAUZA – Curse noi spre Viena si Praga, de la 1 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.