17 TRAMVAIE VOR FI LIVRATE IN CRAIOVA DE POLONEZII DE LA PESA – Primarul Lia Olguta Vasilescu anunta: „Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa semnez contractul de achizitie”

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a finalizat procedura de licitatie pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova. Primarul orasului, Lia Olguta Vasilescu, anunta ca polonezii de la Pesa au castigat licitatia si vor livra primul tramvai la sfarsitul anului viitor.

In cel mai scurt timp va fi semnat si contractul de achizitie, spune primarul.

Lia Olguta Vasilescu a avut saptamana trecuta o intalnire cu Hanna Wisniewska-Sarbu, reprezentanta firmei Pesa.

Ministerul Dezvoltarii a finalizat, in sfarsit, procedura de licitatie pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova. Saptamana trecuta am avut deja intalnire cu Hanna Wisniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, si urmeaza ca in cel mai scurt timp sa semnez contractul de achizitie. Aceasta e vestea buna! Vestea mai putin buna este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfarsitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltarii, dupa ce se obtin toate avizele necesare si intra in fabricatie toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, cate trei tramvaie. In imagini aveti cum vor arata tramvaiele achizitionate pentru Craiova”, scrie pe Facebook Lia Olguta Vasilescu.

Cele 17 tramvaie ar urma sa circule pe urmatoarele trasee:

-zece tramvaie pe ruta 100;

-trei tramvaie pe ruta 101;

-patru tramvaie pe ruta 102.

Licitatia pentru achizitia celor 17 tramvaie din Craiova a fost lansata de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) în ianuarie 2019. initial, fusese declarata castigatoare o alta companie din Ucraina, Tatra-Yug, insa in urma contestatiilor contractul a revenit polonezilor de la Pesa.

Proiectul are o valoare totala de 202.349.385 lei, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile, cu o cofinantare a Primariei Craiova de 3.400.987,70 lei.

Articolul precedentCFR CALATORI SE MODERNIZEAZA – Compania lanseaza o aplicatie pentru mersul trenurilor si bilete online
Articolul următorMAI GREU CU TRENUL LA AEROPORTUL OTOPENI – Compania Regio Calatori renunta la ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Masura se implementeaza de la inceputul lunii iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.