BUCURESTENII PIERD PANA LA 20 DE MINUTE LA FIECARE PARCARE – Solutia ar fi constructiile de tip park&ride, arata un studiu de profil

Mai mult de un sfert dintre soferii care circula in Bucuresti pierd, in medie, 10-20 minute pana gasesc un loc de parcare, arata datele unui studiu realizat de o aplicatie de parksharing. Solutia ar putea fi stationarea in parking-urile din jurul zonelor centrale, oferind discount-uri si subventii celor care contribuie prin parksharing, arata autorii studiului.

Conform yeParking, in ceea ce priveste situatia pe sectoarele Capitalei, 1 si 4 sunt cele mai solicitate de soferi, cu o pondere de 17% din total.

Pe locurile urmatoare se claseaza sectorul 6 (16% dintre conducatorii auto), sectorul 5 (pondere de 10%) si sectorul 3 – cu 9% din total, respectiv sectorul 2 – cu patru procente.

Colaborare intre autoritati si mediul privat pentru solutii la problema locurilor de parcare

Autoritatile locale vor fi nevoite sa lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunitati de a rezolva problema locurilor de parcare, , sustin reprezentantii aplicatiei de parksharing.

Exista numeroase zone sau spatii care se pot transforma, de pilda, peste noapte in parcari rezidentiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care in proportie de 80% raman goale pe timpul noptii. In marile orase din Europa, autoritatile incurajeaza parksharing-ul, ofera beneficii soferilor care isi lasa autoturismele in parcari de tip ‘park&ride’ sau doneaza permanent veniturile obtinute din taxele de stationari – catre proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau scoli”, se arata in studiul yeParking.

Majorarea tarifelor de parcare in zonele centrale nu e singura solutie

In viziunea reprezentantilor platformei, majorarea tarifelor de parcare in zonele centrale – in speranta descongestionarii traficului – este una dintre solutii, dar nu ar trebui sa fie singura.

Noi prezentam o astfel de alternativa, gratuita, de a incuraja parksharingul atat pentru parcarile de domiciliu cat si pentru cele private. Iar cei care isi distribuie locul de parcare catre comunitate sa aiba parte de diverse beneficii. Primariile pot sa incurajeze astfel utilizarea transportului alternativ sau stationarea in parking-urile din jurul zonelor centrale, oferind discount-uri si subventii celor care contribuie prin parksharing”, sustine Mihai Lodoaba, CEO yeParking.

Platforma yeParking este singura aplicatie de parksharing din Romania care ajuta soferii sa gaseasca sute de locuri de parcare in diferite orase din tara: Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Brasov sau Oradea. Aplicatia are ca scop sa favorizeze punerea in valoare la maximum a parcarile existente, atat pentru proprietarii lor, cat si pentru soferi.

Articolul precedentREGIONALA CRAIOVA A CFR ANUNTA O LICITATIE DE 4 MILIOANE EURO – Lucrarile de reparatie vizeaza ridicare restrictiilor pe ruta Videle – Craiova
Articolul următorPARCAREA DE LA STRAULESTI DEVINE GRATUITA – Metrorex a decis: parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Straulesti este „la liber”. Posesorii de abonamente la metrou au parte de beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.