COMPANIA AEROPORTURI BUCURESTI PLATESTE FACTURILE LA DUBLU? – Suspiciuni pe contractele incheiate de CNAB cu firma austriaca Porr Construct. Marian Mina nu tace: „De ce suma este de doua ori mai mare decat contractul?”

Cine are ochi sa vada ce se intampla la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti? Vicepresedintele Comisiei de Infrastructura din Camera Deputatilor, Marian Mina (foto), semnaleaza o plata efectuata de catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti catre firma austriaca Porr Construct, de doua ori mai mare decat valoarea contractului incheiat. Concret, intr-o postare pe pagina sa de Facebook de luni, 10 mai 2021, deputatul Marian Mina vorbeste despre existenta unei facturi emise de Porr Construct si platita de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti in 22 decembrie 2020, in valoare de 52,8 milioane de lei, in baza unui contract a carui valoare totala era de 26,7 milioane de lei. Adica la jumatate din factura platita!

In postarea sa, Marian Mina evidentiaza ca pentru factura cu valoare dubla decat contractul nu ar exista nicio justificare, cu exceptia celei in care, intre timp, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti fie a mai facut un contract cu Porr Construct, nepublicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), fie a fost facut un act aditional „despre care nimeni nu stie nimic”. In oricare dintre situatii, ceva nu ar fi in regula, motiv pentru care Mina intreaba legitim:„De ce suma este de doua ori mai mare decat contractul acordat austriecilor de la Porr Construct?”.

Redam in continuare postarea lui Marian Mina in care prezinta parcursul unui contract care ar trebui verificat:

„In urma 2 ani, era semnat contractul 270/C/2019 dintre Compania Naţionala Aeroporturi Bucuresti SA si Porr Construct. Era vorba despre 26,7 milioane de lei care urmau sa fie platiti pentru reabilitarea caii de rulare delta. Firma austriaca urma sa factureze catre CNAB, iar lucrarile, asa cum ne-am obisnuit, urmau sa fie facute de catre niste companii din Romania.

Pana in 2021, niciun alt contract nu a fost facut intre CN Aeroporturi Bucuresti si firma Porr Construct. Subliniez acest lucru deoarece, cu oarecare surprindere, am constatat ca managerii de la CNAB au primit factura nr. 202006990729/10 decembrie 2020, emisa de Porr Construct. Pe 22 decembrie, Ordinul de Plata nr. 4132 trimitea suma de 52,8 milioane de lei catre conturile Porr Construct.

Intrebarea care se naste este: de ce suma este de doua ori mai mare decat contractul acordat austriecilor de la Porr Construct? Suma este fix de doua ori mai mare.

Posibilele raspunsuri sunt ca, intre august 2019 si decembrie 2020, s-a mai facut un contract nepublicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice sau s-a parafat un act aditional despre care nimeni nu stie nimic. Intrebarea este cu atat mai importanta cu cat, in total, in 2020, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a primit 17 facturi de la aceeasi firma”.

Articolul precedentLICITATIE PENTRU PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZA BUCURESTI – ALEXANDRIA – CNAIR cauta proiectanti pentru “Autostrada Sudului” pe noul model de caiet de sarcini. Contractul ajunge la 20 milioane lei
Articolul următorISTORIA TRANSFAGARASANULUI – Cel mai spectaculos drum al Romaniei, proiectat si executat dupa suspendarea programului de autostrazi. Inundatiile au avut un rol important

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.