O NOUA COMPANIE AERIANA: AIR ORADEA – O singura oferta depusa pentru operarea zborurilor interne si internationale

Processed with VSCO with m5 preset

Compania HiSky a depus o oferta in cadrul procedurii de selectie a unui partener privat pentru operarea zborurilor interne si internationale de pe Aeroportul din Oradea, procedura derulata de Consiliul Judetean Bihor si Primaria Oradea.

Urmatoarea etapa prevede evaluarea ofertei HiSky. Daca aceasta este acceptata, Air Oradea va elabora planul de afaceri si va aplica testul investitorului privat cu sprijinul consultantului PricewaterhouseCoopers

CJ Bihor anunta ca a fost inchisa procedura publica de selectie a unui partener privat pentru operarea unor zboruri interne si internationale de pe Aeroportul International Oradea, potrivit anuntului public al Primariei Oradea si Consiliului Judetean din 27 octombrie.

La momentul inchiderii termenului limita de depunere a fost inregistrata o singura oferta, cea a companiei aeriene HiSky. In perioada de selectie publica doua companii aeriene internationale, altele decat HiSky, au solicitat informatii legate de procedura mentionata”, precizeaza CJ Bihor.

In etapele urmatoare, o comisie constituita din membrii AGA si ai Consiliului de Administratie al Air Oradea vor evalua documentele de calificare depuse de ofertant.  In situatia in care oferta HiSky este declarata conforma, Air Oradea, cu sprijinul consultatului PricewaterhouseCoopers si cu datele oferite de partenerul selectat, va realiza planul de afaceri si va aplica testul investitorului privat, conform prevederilor legale in vigoare.

Daca testul investitorului privat se va confirma, cele doua parti vor negocia contractul de asociere si, cel mai probabil, din primavara viitoare va incepe operarea pe rutele minime licitate:

ruta Oradea (OMR) – Bucuresti (OTP) – zbor de linie (activitate obligatorie): 5
zboruri/saptamana – frecventa minima;

ruta Oradea (OMR) – Londra (oricare aeroport) – zbor de linie (activitate obligatorie): 3 zboruri/saptamana – frecventa minima;

una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea catre destinatii relevante (activitate facultativa, se va puncta suplimentar).

Articolul precedentPASAJ NOU IN BUCURESTI – Pasajul ”Europa Unita” a costat 73 de milioane de lei si e unul dintre cele mai mari din Bucuresti
Articolul următorMETROUL DIN CLUJ MERGE INAINTE – Exproprierile vor costa 283 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.