TRANSPORTUL VIITORULUI IN UNGARIA – Grupul Linde a instalat prima statie de alimentare cu hidrogen a tarii

Grupul Linde a inaugurat zilele trecute prima statie de alimentare cu hidrogen din Ungaria, informeaza publicatia Budapest Business Journal.

La ceremonie au participat Laszlo Palkovics, ministrul Inovatiei si Tehnologiei, Attila Steiner, secretar de stat, si Istvan Lepsenyi, seful National Hydrogen Technology Platform. Alti participanti la evenimentul de mobilitate cu hidrogen sunt liderii Toyota Central Europe Kft., Linde Magyarorszag Anyagmozgatási Kft. si Kontakt-Elektro Kft.

In afara de inaugurarea primei statii de alimentare cu hidrogen a tarii, a avut loc si prima testare locala a celei de-a doua generatii a masinii cu pila de combustibil cu hidrogen Toyota Mirai.

Linde precizeaza ca este singura companie la nivel global care acopera intregul spectru al furnizarii intregului lant valoric al hidrogenului, de la productie si prelucrare, depozitare si distributie pana la utilizarea zilnica industriala si de consum.

Hidrogenul verde cu zero emisii de dioxid de carbon joaca un rol cheie in tranzitia treptata catre o economie energetica mai durabila, deoarece are potentialul de a decarboniza multe sectoare ale economiei globale.

Hidrogenul este o sursa de combustibil cu emisii zero pentru trenuri, autobuze, camioane, masini, stivuitoare si nave, printre altele.

Linde a instalat peste 200 de statii de alimentare cu hidrogen si 80 de instalatii de electroliza a hidrogenului la nivel mondial si opereaza o retea mare de conducte de hidrogen de aproximativ 1.000 de kilometri.

„Viitorul ungar este national, high-tech si verde. Consideram acele actiuni acceptabile care servesc intereselor Ungariei pe termen lung, ofera solutii moderne si sunt durabile nu numai din punct de vedere economic, ci si din punct de vedere economic. Viziunea strategica a hidrogenului ungar joaca un rol in acest cadru, iar inaugurarea si testarea operatiunii primei statii de alimentare cu hidrogen este un pas important in implementarea sa. Astazi suntem cu un pas mai aproape de obiectivul nostru ca Ungaria sa devina neutra din punct de vedere climatic pana in 2050”, a declarat, la eveniment, ministrul Inovatiei si tehnologiei, Laszlo Palkovics.

La randul sau, Akos Hegedus, director general al Linde Gaz Magyarorszag, s-a declarat mandru de faptul ca Linde este prima companie din Ungaria care permite alimentarea autovehiculelor, vehiculelor comerciale si a navelor pe baza cu combustibil pe baza de hidrogen.

Aceasta este o etapa importanta in viata companiei si o oportunitate imensa pentru utilizatorii ungari„, a spus Akos Hegedus, director general al Linde Gaz Magyarorszag.

De asemenea, Andreas X. Muller, seful clusterului maghiar-austriac al Linde, a spus ca Linde are mai mult de 100 de ani de experienta in productia de hidrogen si se afla in fruntea dezvoltarii tehnologiei hidrogenului de mai bine de 25 de ani.

Fiind liderul global in productie, procesare, stocare si distributie a hidrogenului, Grupul Linde este implicat in prezent in implementarea si finantarea multor proiecte majore de hidrogen la nivel mondial, bazandu-se pe tehnologia noastra, de la productia de electroliza a hidrogenului verde pana la constructia si functionarea statiilor de alimentare cu hidrogen. Fiind un lider al sustenabilitatii si al industriei in domeniul hidrogenului curat, noi exploram in prezent si alte oportunitati de investitii in Ungaria pentru implementarea la scara larga a tehnologiei hidrogenului„, a adaugat Andreas X. Muller.

De altfel, aceeasi companie Linde construieste si prima statie de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume, in localitatea Bremervoerde din Germania. In prezent, singura companie care dezvolta trenuri de pasageri alimentate cu hidrogen este Alstom. Finalizarea este preconizata la jumatatea anului 2021, iar statia are o capacitate de aproximativ 1.600 kg de hidrogen pe zi, fiind una dintre cele mai mari statii de alimentare cu hidrogen din lume.

Articolul precedentCONCURENTA STRANSA LA LICITATIILE PENTRU MODERNIZAREA CAII FERATE BUCURESTI – CRAIOVA – Compania cu capital francez la conducerea careia s-a aflat Clotilde Armand, in carti
Articolul următorCFR SA A ACUMULAT PIERDERI DE PESTE 300 MILIOANE LEI IN ULTIMII DOI ANI – Compania nu isi revine nici in acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.