CONCURENTA STRANSA LA LICITATIILE PENTRU MODERNIZAREA CAII FERATE BUCURESTI – CRAIOVA – Compania cu capital francez la conducerea careia s-a aflat Clotilde Armand, in carti

Cinci firme si asocieri de firme au depus oferte la licitatiile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru modernizarea Magistralei 900 Bucuresti-Craiova, lansate in februarie de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Valoarea estimata a contractelor pentru cele doua subsectiuni, Bucuresti Nord-Rosiori si Rosiori Nord – Craiova este de peste 97 milioane de lei fara TVA.

CFR SA a lansat pe 26 februarie 2021 doua licitatii pentru studiile de fezabilitate si proiectele tehnice aferente modernizarii Magistralei 900, pe relatia Bucuresti-Craiova. Au depus oferte companii din Romania, Turcia, Franta si Italia. Printre ele se regaseste si compania pentru care a lucrat actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primul anunt de licitatie avea ca obiect ”Studiu de fezabilitate si Proiect tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti-Craiova, Subsectiunea 1: Bucuresti Nord-Rosiori”. Valoarea estimata pentru achizitionarea serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic este de 45.555.581,25 lei, fara TVA. Durata contractului este de 23 de luni.

Celalalt anunt de licitatie avea ca obiect ”Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Craiova, Subsectiunea 2: Rosiori Nord – Craiova”. Valoarea estimata a serviciilor este de 51.724.566 lei, fara TVA, la care se adauga TVA in valoare de 9.827.667,54 lei, rezultand o valoare totala estimata de 61.552.233,54 lei.

Cinci oferte la licitatiile pentru modernizarea M900

La ambele licitatii au depus oferte urmatoarele firme si asocieri de firme, potrivit datelor din SEAP:

  • Ofertant unic : CONSIS PROIECT
  • Asociere : YUKSEL PROJE A.S. (Leader), TEC-CUATRO
  • Asociere : BAICONS IMPEX S.R.L. (Leader pe Rosiori Nord-Craiova), I.S.P.C.F. (Leader pe Bucuresti Nord-Rosiori Nord)
  • Asociere: EGIS ROMANIA S.A. (Leader), ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA,EGIS RAIL
  • Asociere: 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A. (Leader), EAST WATER DRILLINGS

Egis Romania este firma cu capital francez la conducerea careia s-a aflat, pana in 2016, actualul primar al Sectorului 1 din Bucuresti, Clotilde Armand.

Articolul precedentOPERATIONALIZAREA CNIR INTRA IN LINIE DREAPTA – Ministerul Transporturilor lanseaza in dezbatere publica statutul noii companii de infrastructura
Articolul următorTRANSPORTUL VIITORULUI IN UNGARIA – Grupul Linde a instalat prima statie de alimentare cu hidrogen a tarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.