INVENTAR LA CFR – Guvernul pune pe masa bunurile CFR SA, cuantificand fiecare pod si podet. Iata „patrimoniului” CFR pe fiecare regionala, conform noilor corectii

Ministerul Transporturilor vrea sa aprobe modificarea datelor de identificare si actualizarea valorii de inventar a unor bunuri din domeniul public al statului, aflate in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si in concesiunea Companiei Nationale de Cai Ferate ”CFR” SA, ca urmare a modificarilor efectuate odata cu inventarierea facuta in anul 2019, respectiv odata cu punerea in functiune a unor bunuri noi, modernizarii/reabilitarii unor bunuri aflate in domeniul public al statului, reglarii/corectiilor intre numere MF si transferurilor de bunuri intre sucursale.

Proiectul va contine noi date de indentificare pentru toate imobilele aflate in domeniul public al statului, in concesiunea CFR SA, pentru care se va actualiza valoarea de inventar, ca urmare a modificarilor constatate la inventarierea efectuata in anul 2019.

De exemplu, valoarea de inventar pentru 35 de poduri si 52 de podete ce apartin de Sucursala Regionala CF Bucuresti este de 421,87 milioane lei. In acelasi timp, opt pasaje inferioare, o pasarela pietonala si un pasaj superior ale aceleiasi regionale sunt evaluate la 27,1 milioane lei. Iar cele cinci instalatii fixe de siguranta si de conducere operativa a circulatiei feroviare interoperabile au o valoare de inventar de aproape 47 milioane lei.

In total, imobilele gestionate de SRCF Bucuresti au o valoare de inventar de 497,67 milioane lei.

Sucursala Regionala CF Craiova are bunuri imobile cu o valoare de inventar stabilita la 2,72 milioane lei, iar Sucursala Regionala CF Timisoara – 22,15 milioane lei; Sucursala Regionala CF Cluj – 5,01 milioane lei; Sucursala Regionala CF Brasov – 784.316 lei; Sucursala Regionala CF Iasi – 2,86 milioane lei; Sucursala Regionala CF Galati – 103,7 milioane lei; Sucursala Regionala CF Constanta – 70,85 milioane lei.

Totalul imobilelor CFR SA se ridica la 705,67 milioane lei.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii isi va actualiza in mod corespunzator datele in evidenta cantitativ-valorica si impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, va opera modificarile corespunzatoare in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1705 / 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.1020 si 1020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare„, arata proiectul de act normativ.

*Cititi aici actul normativ

Articolul precedentDN1 TRECE DE LA 3 LA 4 BENZI IN LOCALITATEA CORNU – Incep exproprierile pentru largirea drumului national
Articolul următorREDUCERI SALARIALE LA O INSTITUTIE DIN SUBORDINEA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR – Administratia Porturilor Dunarii Fluviale taie din banii angajatilor si creste cheltuielile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.