TRENURI NOI PE HIDROGEN IN ROMANIA – Autoritatea pentru Reforma Feroviara initiaza consultare pentru a cumpara 20 de rame electrice cu hidrogen regionale si interregionale si 20 de rame pe baterii

Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) a publicat un anunt de consultare de piata pentru obtinerea de valori estimative cu privire la ramele electrice cu baterii (B-EMU), destinate traficului regional.

ARF vrea sa organizeze o procedura de achizitie a ramelor electrice cu baterii pentru scurt parcurs si a serviciului de mentenanta necesar functionarii acestora pe o perioada de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenantei ramelor la 30 de ani, conform specificatiilor tehnice atasate in anunt, precum si serviciile de alimentare cu baterii aferente acestora.

Se doreste obtinerea unei valori estimative unitare pentru achizitia unei rame electrice cu baterii de scurt parcurs (B-EMU), in doua variante si anume:

– cu o capacitate de transport de aproximativ 120 de locuri fixe si rabatabile pentru calatori, respectiv 12 locuri pentru biciclete, a serviciului de mentenanta necesar functionarii acesteia pentru o perioada de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani, precum si serviciile de alimentare cu baterii aferente acesteia;

– cu o capacitate de transport de aproximativ 160 de locuri fixe si rabatabile pentru calatori, respectiv 16 locuri pentru biciclete, a serviciului de mentenanta necesar functionarii acesteia pentru o perioada de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani, precum si serviciile de alimentare cu baterii aferente acesteia.

Pretul ramei, in functie de capacitate, va fi compus din:

– pretul de achizitie al ramelor electrice cu baterii, exprimat in lei/rama,

– pretul pentru asigurarea intretinerii/mentenantei pentru 15 ani, exprimat printr-un pret mediu in lei/km. Serviciile de mentenanta vor fi prevazute cu o optiune de suplimentare de pâna la 30 de ani.

– pretul aferent asigurarii serviciului de alimentare, pentru 15 ani, cu baterii necesar functionarii acestei rame, exprimat in lei/km.

Alte aspecte solicitate in urma consultarii de piata:

– viteza maxima constructiva pentru fiecare tip de rama propus;

– termenul de livrare al primei rame.

Consultarea se desfasoara online si termenul de transmitere al observatiilor este 15 aprilie 2022.

Finantarea achizitiei se va asigura din fonduri europene nerambursabile.

Articolul precedentWIZZ AIR VINDE BILETE DE AVION CU 99 LEI – Compania aeriana introduce noi zboruri spre Grecia si Italia
Articolul următorMINISTRUL TRANSPORTURILOR, DISCUTII IN TURCIA – Grindeanu vrea mai multe rute de transport in Portul Constanta, dar si sa modernizeze infrastructura portuara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.