UN NOU PUNCT FEROVIAR CU REPUBLICA MOLDOVA – CFR redeschide linia Zorleni – Falciu – Falciu Frontiera

CFR anunta ca vineri, 18 martie 2022, redeschide linia de cale ferata Zorleni – Falciu – Falciu Frontiera, in lungime de circa 60 de km, o linie feroviara care traverseaza raul Prut si care asigura legatura directa cu Statia CF Cantemir, punct feroviar de frontiera al Republicii Moldova.

Linia de cale ferata Zorleni – Falciu – Falciu Frontiera, destinata atat transportului feroviar de calatori, dar si de marfa, a fost inchisa in anul 2015, deoarece niciun operator de transport feroviar roman sau din Republica Moldova nu a mai solicitat trasa pentru desfasurarea transportului pe aceasta sectie de cale ferata neinteroperabila.

Se redeschide linia feroviara Zorleni – Falciu – Frontiera cu Republica Moldova, pentru gestionarea mai eficienta a fluxurilor de refugiati! Continuam astfel eforturile concrete pentru sprijinirea persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc in Romania prin frontiera cu Republica Moldova. CFR a intervenit in regie proprie pentru a permite circulatia in conditii de siguranta pe acest sector de cale ferata si pentru repunerea in functiune a Haltei Falciu. Luam in mod constant toate masurile necesare pentru asigurarea unor coridoare de tranzit care sa asigure legaturi eficiente cu alte orase importante din Romania dar si cu Punctele de Trecere a Frontierei cu tarile vecine”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pentru redeschiderea liniei de cale ferata Zorleni – Falciu – Falciu Frontiera, Sucursala Regionala de Cai Ferate Iasi a executat in regie proprie lucrarile necesare pentru crearea conditiilor in vederea realuarii transportului feroviar, lucrari care au constat in inlocuirea de traverse, completarea cu material marunt de cale si piatra sparta, lucrari de consolidare a liniei, de defrisarea a vegetatiei pe o suprafata totala de 144.000 mp, precum si lucrari de asigurare a gabaritului de trecere in zona trecerilor la nivel.

Prin redeschiderea liniei feroviare Zorleni – Falciu – Falciu Frontiera, in lungime de circa 60 de km, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA se alinieaza eforturilor concrete ale Romaniei in preluarea si gestionarea fluxului crescut de refugiati din Ucraina, care sosesc in tara noastra, prin granitele cu Republica Moldova”, anunta CFR.

De asemenea, in cladirea Hm Falciu au fost realizate lucrari de igienizare si de salubrizare, lucrari desfasurate cu sprijinul Primariei Bogdanesti, precum si lucrari de repunere in functie a instalatiilor sanitare si electrice, inclusiv a sistemului de supraveghere video al sectorului Politiei de Frontiera.

Mentionam faptul ca, toate aceste demersuri, menite sa asigure conditiile necesare preluarii tuturor persoanelor refugiate din Ucraina, intreprinse de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA in puntele feroviare de frontiera de tranzit cu Republica Moldova, din nordul si nord-estul tarii, se aliniaza eforturilor comune ale autoritatilor locale, centrale si ale societatii civile care s-au mobilizat in actiuni concrete de sprijin umanitar si de coordonare stransa in depasirea provocarilor cu care ne confruntam in aceasta perioada. Va asiguram pe aceasta cale, ca personalul companiei CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare nationale, va lua in continuare toate masurile necesare si va colabora permanent cu autoritatile locale si centrale pentru asigurarea conditiilor necesare preluarii fluxului crescut de refugiati, care se afla in tranzit in tara noastra, pentru legatura feroviara cu Ungaria, inclusiv persoanelor de orice nationalitate, care sosesc din Ucraina, si solicita indrumare si asistenta in statiile de cale ferata, unde la solicitarea primariilor si prefecturilor, au fost amenajate spatii pentru refugiati, unde primesc hrana si asistenta, pana la preluarea si transportarea acestora in centrele special amenajate de autoritaile locale si centrale”, mai arata compania.

Astfel, in contextul crizei umanitare din Ucraina si a numarului mare de refugiati, care sosesc prin punctele feroviare de la granita cu Republica Moldova, redeschiderea si crearea conditiilor necesare reluarii transportului de calatori pe linia Zorleni – Falciu Frontiera reprezinta in acest moment o masura necesara in eforturile comune depuse de autoritatile locale si centrale pentru descongestionarea fluxului crescut de refugiati si reducerea presiunii de la celelalte puncte de frontiera cu Caile Ferate din Moldova, precizeaza CFR.

Articolul precedentLA PASAJUL DOMNESTI SE LUCREAZA BINE – Continua realizarea terasamentelor la giratoriul de racordare cu drumul judetean spre Domnesti
Articolul următorPRIMARUL, IN VIZITA PE SANTIER – Tronsonul II al lucrarilor la Prelungirea Ghencea, intre strazile Brasov si Raul Doamnei, va fi finalizat vara aceasta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.