DN1 TRECE DE LA 3 LA 4 BENZI IN LOCALITATEA CORNU – Incep exproprierile pentru largirea drumului national

Incep exproprierile pentru largirea DN1 in localitatea Cornu, de la 3 la 4 benzi de circulatie. Ministerul Transporturilor a pregatit un proiect de Hotarare privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publică de interes national „Completare de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, in localitatea Cornu”, prevazand suma de 26.300 lei de la bugetul statului, pentru cele patru imobile supuse exproprierii, in suprafata totala de 587 metri patrati.

Prin document se doreste aprobarea amplasamentului lucrarii privind „Completarea de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1 km 95 + 100 – km 95 + 400, in localitatea Cornu”, conform variantei finale a studiului de fezabilitate, precum si aprobarea declansarii procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii.

Pe DN 1, sectorul studiat este in zona localitatii Cornu, judetul Prahova, unde pe sensul Brasov – Ploiesti sunt 2 benzi de circulatie, iar pe sensul Ploiesti – Brasov este o singura banda.

Documentatia se refera la completarea de la 3 la 4 benzi de circulatie pe DN 1 pe sectorul km 95+100 – km 95+400, stabilindu-se in urma studiului topografic ca aplicabilitatea proiectului este intre pozitiile kilometrice masurate in teren intre km 95+150 – km 95+450.

Pentru prezentul proiect de hotarare a Guvernului este necesara aprobarea sumei de 26.300 lei necesara efectuarii platii despagubirilor imobilelor proprietate privata care urmeaza a fi supuse procedurii de expropriere, pentru un numar de 4 imobile, in suprafata totala de 587 mp. Procedurile de expropriere aplicabile sunt cele prevazute de Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de Hotararea Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a acesteia, pentru acele imobile proprietate privata care constituie coridorul de expropriere aferent proiectului”, arata Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Suma de 26.300 lei aferenta imobilelor rezulta din raportul de evaluare intocmit in luna ianuarie 2021 de catre expertul autorizat ANEVAR, Sandu Veronica Ana, expert autorizat ANEVAR, nr. legitimație 15936, valabila pe anul 2021, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 255/2010, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Hotararii Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a acesteia.

Lista proprietarilor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere a fost compusa in baza extraselor de Carte Funciara emise de catre OCPI Prahova.

Documentatia tehnico-economica privind coridorul de expropriere al lucrării a fost avizată de către Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Prahova.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune: 1) aprobarea amplasamentului lucrarii de utilitate publica de interes national Completare de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, in localitatea Cornu, prevazut in anexa nr. 1, la prezenta hotarare, conform variantei finale a studiului de fezabilitate; 2) aprobarea declansarii procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national Completare de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, in localitatea Cornu, a listei cuprinzand imobilele proprietate privata supuse exproprierii, a proprietarilor si a altor titulari de drepturi reale ai caror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, situate pe razalocalitatii Cornu, judetul Prahova, asa cum rezulta din extrasele de Carte Funciara emise de catre OCPI Prahova, precum si sumele individuale estimate de catre expropriator aferente despagubirilorin cuantum total de 26.300 lei pentru un numar de 4 de imobile, in suprafata totala de 587 mp”, se mai arata in document.

Pentru realizarea obiectivului de investitie „Completare de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, in localitatea Cornu”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Ordinul transporturilor nr.1057/16.07.2019.

Articolul precedentSTART LA PROGRAMELE RABLA CLASIC SI RABLA PLUS – Programul Rabla, accesibil din 26 aprilie. A fost majorata prima de casare precum si ecobonusurile acordate pentru stimularea achizitionarii autoturismelor mai putin poluante
Articolul următorINVENTAR LA CFR – Guvernul pune pe masa bunurile CFR SA, cuantificand fiecare pod si podet. Iata „patrimoniului” CFR pe fiecare regionala, conform noilor corectii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.