CHINA CONSTRUIESTE SOSELE IN SERBIA – Contract de 130 milioane euro pentru centura Novi Sad

Guvernul Serbiei a semnat un Memorandum de Intelegere cu China Road and Bridge Corporation (CRBC) pentru constructia variantei ocolitoare a orasului Novi Sad, contract in valoare de 130 de milioane de euro (156 milioane de dolari), scrie publicatia SeeNews.com.

Memorandumul stipuleaza ca CRBC poate incepe pregatirea planificarii si a documentatiei tehnice, a solutiilor conceptuale si a evaluarii impactului asupra mediului, spune directorul companiei de stat Koridori Srbije, Aleksandar Antic, intr-un comunicat de presa.

Constructia drumului de ocolire este foarte importanta pentru Novi Sad, deoarece va decongestiona traficul in oras, dar este importanta si pentru intreaga regiune, deoarece este conectat la drumul Coridorului Fruskogorski, a declarat ministrul Infrastructurii, Tomislav Momirovic, in comunicat.

Este planificata totodata si constructia unui pod peste Dunare, a spus Momirovic.

La inceputul saptamanii trecute, presedintele provinciei autonome nordice Voivodina, Igor Mirovic, a declarat ca guvernul se asteapta ca CRBC sa demareze luna viitoare constructia proiectului rutier al coridorului Fruskogorski, care reprezinta o modernizare a sectiunii Novi Sad-Ruma a din drumul de stat IB-21, care leaga Novi Sad de Sjenica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.