CINE VA GESTIONA PASAPORTUL DE CALATORIE DIGITAL – Noul CEO al IATA va implementa aplicatia Travel Pass, accesibila pentru Apple de la mijlocul lunii aprilie. Android mai asteapta

William M. Walsh - CEO of IAG (International Airlines Group) Taken: 15th December 2016 at IAG Madrid Office Picture by: Stuart Bailey

S-a schimbat conducerea la varful Asociatiei Internationale a Transportului Aerian (IATA). Anuntul a fost facuta de IATA pe 1 aprilie 2021, cand a facut publica informatia potrivit careia Willie Walsh (foto) a preluat oficial rolul de director general al organizatiei, succedandu-l pe Alexandre de Juniac.

Confirmarea lui Willie Walsh in functia de director general al IATA (al 8-lea) a avut loc la cea de-a 76-a reuniune generala anuala a IATA care a avut loc in 24 noiembrie 2020. Astfel, dupa o careriera de 40 de ani in industria companiilor aeriene Walsh se alatura IATA, Pana in 20 septembrie 2020, Walsh a detinut functia de CEO al International Airlines Group (IAG), inca de la infiintarea sa in 2011. Inainte de aceasta, a fost CEO al British Airways (2005-2011) si CEO al Aer Lingus (2001-2005). Walsh si-a inceput cariera in aviatie la Aer Lingus in 1979 ca pilot cadet.

Pasaportul de calatorie digital, din aprilie

Walsh este familiarizat cu IATA, fiind membru al Consiliului guvernatorilor IATA timp de aproape 13 ani intre 2005 si 2018, inclusiv in calitate de presedinte (2016-2017). El va lucra de la Biroul Executiv al Asociatiei din Geneva, Elvetia.

In prezent, Willie Walsh anunta ca este extrem de incantat de activitatea desfasurata de IATA, inclusiv de modul in care s-a ocupat de dezvoltarea pasaportului de calatorie digital. Aplicatie despre care, recent, compania IATA a anuntat ca va fi operationala in jurul datei de 15 aprilie 2021, dupa ce fusese programat initial sa fie lansat la finalul lunii martie. De altfel, vicepresedintele regional al IATA pentru Africa si Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a precizat ca aplicatia va fi lansata initial pentru Apple, in jurul datei de 15 aprilie 2021, iar ulterior pentru Android: „Aplicatia va avea succes numai dupa ce va fi adoptata de companiile aeriene, de tari si de operatorii aeroporturilor”, a subliniat Alawadhi.

Willie Walsh: „Echipa IATA este absolut concentrata pe restabilirea libertatii de miscare”

La randul sau, noul CEO al IATA, Willie Walsh a punctat ca IATA este concentrata pe „restabilirea libertatii de miscare pe care o ofera companiile aeriene miliardelor de oameni din intreaga lume” si pe asigurarea liberatii tuturor.

Sunt pasionat de industria noastra si de munca critica pe care IATA o desfasoara in numele membrilor sai, niciodata mai mult decât in timpul crizei COVID-19. IATA a fost in fruntea eforturilor de a reporni conectivitatea globala, inclusiv dezvoltarea IATA Travel Pass. Mai putin vizibile, dar de aceeasi importanta, companiile aeriene continua sa se bazeze pe sistemele de decontare financiara IATA, Timatic si alte servicii vitale pentru a-si sprijini operatiunile de zi cu zi. Ii sunt recunoscator lui Alexandre pentru ca a lasat in urma o organizatie puternica si o echipa motivata. Impreuna, echipa IATA este absolut concentrata pe restabilirea libertatii de miscare pe care o ofera companiile aeriene miliardelor de oameni din intreaga lume. Asta inseamna libertatea dvs. de a vizita prieteni si familie, de a va intâlni cu parteneri de afaceri critici, de a asigura si pastra contracte vitale si de a explora planeta noastra minunata ”, a spus Walsh.

In perioadele normale, peste patru miliarde de calatori depind de aviatie in fiecare an, iar distributia vaccinurilor a pus in valoare lumina marfurilor aeriene eficiente. Companiile aeriene se angajeaza sa ofere servicii sigure, eficiente si durabile. Scopul meu este sa ma asigur ca IATA este o voce puternica care sustine succesul transportului aerian global. Vom colabora cu sustinatori si critici deopotriva pentru a ne indeplini angajamentele fata de o industrie aeriana durabila din punct de vedere ecologic. Treaba mea este sa ma asigur ca guvernele, care se bazeaza pe beneficiile economice si sociale pe care le genereaza industria noastra, inteleg si politicile de care avem nevoie pentru a oferi aceste beneficii ”, a completat acesta.

Articolul precedent14 MILIOANE LEI PIERDERI LA METROREX PENTRU DOUA SAPTAMANI DE RESTRICTII – Metrorex cere 2,8 milioane lei angajatilor de la metrou pentru protest, dar nu contorizeaza pierderile reale: „Mai specialistii lui peste prajit, cine provoaca prejudicii companiilor de stat?”
Articolul următorSEFA CNAIR, IN INSPECTIE LA AUTOSTRADA DE CENTURA – Mariana Ionita: „Am vrut sa vedem intr-o vizita neanuntata care este stadiul lucrarilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.