14 MILIOANE LEI PIERDERI LA METROREX PENTRU DOUA SAPTAMANI DE RESTRICTII – Metrorex cere 2,8 milioane lei angajatilor de la metrou pentru protest, dar nu contorizeaza pierderile reale: „Mai specialistii lui peste prajit, cine provoaca prejudicii companiilor de stat?”

Pe 2 aprilie 2021 se implineste o saptamana de la protestul angajatilor Metrorex, membri ai Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), care a paralizat Capitala pentru o zi intreaga. O zi in care angajatii si-au cerut drepturile si au scandat din subteran pentru apararea locului lor de munca, in timp ce, la suprafata, ministrul Transporturilor Catalin Drula, dar si conducerea Metrorex amenintau cu dosare penale, plangeri si reclamatii, dar si cu trageri la raspundere ale celor cateva sute de angajati care au participat la protest. Inca de atunci s-a pus vorbit despre pagubele produse de protestul de la metrou, despre care s-a anuntat ca vor fi platite de angajatii Metrorex care au luat parte la actiune.

Economistul Adrian Caciu: „Sa impute acesti bani lui Florin Citu si lui Alin Stoica care au produs pierderi Metrorex”

Suma nu este deloc de neglijat: 2,8 milioane lei, dupa cum a anuntat ministrul Transporturilor, bani care ar urma sa fie ceruti USLM, condus de Ion Radoi, vazut principalul responsabil al acestor proteste.

„Adevarul gol-golut e ca nimeni nu scapa de consecintele blocarii ilegale a metroului din Bucuresti.

Metrorex depune o actiune in instanta pentru a declara actiunea de vineri o greva nelegala.

in aceeasi actiune, compania se indreapta impotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei”, a anuntat ministrul Catalin Drula pe 31 martie 2021.

Ce nu spune insa ministrul si nici directorul Metrorex Stefan Paraschiv, asa cum corect semnaleaza economistul Adrian Caciu, este ca aceste pierderi sunt incomparabile cu cele suferite de Metorex ca urmare a masurilor restrictive dispuse prin HG 348/2021 prin care s-a restrictionat circulatia cetatenilor in weekend de la ora 20 sau restrictionarea pe tot parcursul saptamanii daca incidenta depaseste 7,5 la mie.

Estimativ, aceasta dispozitie produce in decurs de doua saptamani, „cam 14 milioane lei”, calcul efectuat de economistul Adrian Caciu.

De aceea, sustine acesta, cei 14 milioane lei ar trebui platiti catre Metrorex de premierul Florin Citu si prefectului Capitalei Alin Stoica.

„Vad ca directorul Metrorex a calculat pierderea de vineri.

Na, daca tot este economist ii fac o recomandare:

Sa calculeze pierderile de venit ale Metrorex cauzate de restrictiile stabilite prin HG 348/2021(restrictionarea circulatiei cetatenilor in weekend de la ora 20 sau restrictionarea pe tot parcursul saptamanii daca incidenta depaseste 7,5 la mie).

Il ajut eu cu o estimare pentru doua saptamani:

Cam 14 milioane lei.

Sa impute acesti bani lui Florin Citu si lui Alin Stoica care au produs pierderi Metrorex.

Si sa ne gandim si la STB. Pierderi echivalente.

Pai mai specialistii lui peste prajit, cine provoaca prejudicii companiilor de stat?

Sa nu uit: salariatilor Metrorex si STB li se taie salariile, echivalent a 12 ore pe saptamana. Oficial, cu manta legala!

Ganditi.

Aveti pix si hartie la dispozitie.

Calculati”, afirma econnomistul Adrian Caciu intr-o postare pe Facebook.

Pe 2 aprilie trebuie inchise spatiile comerciale de la metrou

De precizat este faptul ca ministrul Transporturilor a anuntat miercuri 31 martie ca „ramane cum am stabilit”. Anume ca pe 2 aprilie 2021 spatiile comerciale de la metrou trebuie dezafectate:

„-Politia a identificat deja 350 de participanti.

-Actiunile penale – de la DNA si DIICOT – merg mai departe.

-Salariile nu pot fi platite la nivelul actual si la numarul actual de angajati pe intregul an pentru ca bugetul companiei nu permite. Este matematica simpla.

-Daca nu se va ajunge la o intelegere ca acea crestere de 18% nu mai poate fi aplicata, exista spectrul insolventei, pierderile financiare urmand sa fie foarte mari.

-Nu dam inapoi in ceea ce priveste domeniul public al statului si ocuparea sa ilegala. Exista un termen pentru vacantarea spatiilor comerciale: 2 aprilie.

Legea nu se negociaza!”

Articolul precedentBLUE AIR LANSEAZA ZECI DE RUTE NOI – Compania aeriana anunta Orarul de Vara 2021 si politica de tarifare
Articolul următorCINE VA GESTIONA PASAPORTUL DE CALATORIE DIGITAL – Noul CEO al IATA va implementa aplicatia Travel Pass, accesibila pentru Apple de la mijlocul lunii aprilie. Android mai asteapta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.