SE INCHIDE COMPANIA MUNICIPALA MANAGEMENTUL TRANSPORTURILOR– Liberalii au initiat ad hoc un proiect de hotarare de Consiliu General

Compania municipala Managementul Transporturilor va fi inchisa prin initierea unui proiect de hotarare de Consiliu General, demers initiat si continuat de PNL pentru a opri „risipa banilor publici” a anuntat, marti, 16 martie, presedintele organizatiei liberale din Bucuresti, Violeta Alexandru (foto).

Liderul PNL Bucuresti a acuzat „dezastrul PSD” in Capitala, afirmand ca fostul primar general Gabriela Firea „a avut orice alta preocupare, mai putin binele bucurestenilor”. Violeta Alexandru sustine ca inchiderea companiilor municipale va oferi sansa oricarui antreprenor din Bucuresti sau din tara sa depuna oferte, „in mod transparent”.

PNL inchide a doua companie municipala prin initierea unui proiect de hotarare de Consiliu General, ramanand fidel angajamentului pe care l-a luat fata de bucuresteni. Vom opri risipa banilor publici. Aceste companii deja constatam din primele informatii, pe care le putem accesa prin consilierii generali prezenti in AGA ale acestor companii, ca acolo s-a facut cu adevarat un jaf al banilor bucurestenilor si trebuie sa oprim acest jaf. Suntem determinati, in pofida tuturor presiunilor si incercarilor actualilor directori si sefi din aceste companii de a-i mentine in functie de a le mentine activitatea, desi stiu foarte bine ca nu au muncit sau ca au cheltuit banii bucurestenilor pentru orice altceva mai putin pentru cresterea calitatii serviciilor, sa inchidem aceste companii si sa dam posibilitatea oricarui antreprenor din Bucuresti sau din tara sa depuna oferte, in mod transparent, la Primarie pentru desfasurarea de activitati care au fost pana acum prestate de aceste companii”, a declarat Violeta Alexandru, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca acest proiect de inchidere a companiilor municipale este initiat in coordonare cu USR PLUS si ca fiecare dintre ele are anumite particularitati, situatia lor economica si juridica este diferita si ca vor fi inchise etapizat.

In anul 2019, Compania Managementul Transportului a avut o cifra de afaceri de 730.000 de lei

Consilierul municipal PNL Andrei Badiu a informat ca proiectul privind dizolvarea si lichidarea Companiei Managementul transportului va fi depus in cursul acestei saptamani.

Situatia gasita la aceasta companie este similara cu cea de la compania precedenta in sensul in care veniturile nete ale societatii au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. (…) In anul 2019, Compania Managementul transportului a avut o cifra de afaceri de 730.000 de lei. Cu titlu de comparatie – doar cheltuielile cu indemnizatiile organelor de conducere au fost dublu fata de atat, fondul de salarii al acestei companii era de opt ori mai mare decat cifra de afaceri si de noua ori mai mic decat orele suplimentare pontate la aceasta companie”, a afirmat consilierul municipal.

PMB intentioneaza sa faca un control cu privire la situatiile financiare ale companiilor municipale

El a adaugat ca „este incredibil cum la aceasta companie, desi nu se lucra, pentru ca daca se lucra acest lucru era evidentiat in situatii financiare, se pontau ore suplimentare”. PMB intentioneaza sa faca un control mult mai amanuntit, o investigatie foarte atenta, avand in vedere mai multe aspecte printre care faptul ca aceasta companie a platit chirii de o valoare dubla fata de cifra de afaceri, sustine consilierul.

Potrivit lui Badiu, aceasta companie a achizitionat 13 vehicule electrice pe care le-a pus la dispozitie printr-un parteneriat cu o entitate privata si nu se stie ce venituri au generat.

15 milioane de lei au fost aruncati pe fereastra in aceasta companie, in conditiile in care noi acum cand avem discutii preliminare despre intocmirea bugetului, nu stim de unde sa mai gasim 15 milioane de lei sa-i bagam in proiecte de infrastructura care aduc o imbunatatire a vietii cetatenilor”, a sustinut el.

Badiu a completat ca demersurile privind desfiintarea companiilor municipale vor continua si ca se va intra in ritm accelerat cu inca cinci, cu suportul „colegilor de la USR PLUS”. In acest moment se verifica documentatia la inca vreo patru companii, a adaugat el.

Articolul precedentANUNT CNAIR – Patru companii au depus oferte pentru proiectarea si executia a 26 kilometri din Autostrada Brasov- Oradea
Articolul următorPIATA AUTO NU DA SEMNE DE REVENIRE – Vanzarile de autoturisme noi au scazut in Romania cu 40% in primele luni ale anului 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.