PROMISIUNILE PRIMARULUI CAPITALEI – Semaforizare inteligenta in Bucuresti si modernizarea a 50 km de sina de tramvai

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, isi asuma proiecte mari de infrastructura tocmai pana in anul 2024. Edilul a vorbit de semaforizare inteligenta in intreg orasul, metroul de suprafata si reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai. Acesta ia in calcul si achizitia de noi tramvaie si o centura de cale ferata.

In ceea ce priveste proiectele pe care si le asuma pana in 2024, acestea sunt: semaforizarea inteligenta, reabilitarea de linii pentru tramvaie, metroul de suprafata si o linie ferata.

Pana in 2024 imi asum semaforizarea inteligenta in integralitate, pentru oras, reabilitarea a 50 de kilometri linie de tramvai, sa ajungem de la 100 la 150 si metrou de suprafata in zona de nord. Adica o linie care sa uneasca Gara de Nord – Gara Obor, inca o linie care sa uneasca Gara de Vest – Gara Obor. Astea sunt pe infrastructura proiectele cele mai importante”, a declarat Nicusor Dan, la Digi24.

In opinia sa, cea mai buna solutie pe cost-beneficiu este semaforizarea inteligenta, inceputa deja, apoi dezvoltarea transportului public.

Dupa cum stiti, au inceput sa vina tramvaiele, cele 100 de tramvaie de la Arad, suntem in achizitie 100 de autobuze electrice, foarte curand 120 de tramvaie, dupa asta trebuie sa prioritizez transportul public si dupa aceea avem o retea relativ extinsa de tramvaie, numai ca pe anumite portiuni se circula cu 5km/ora pentru ca nu sunt reabilitate liniile si avem deja toate studiile facute. Asteptam deschiderea fondurilor europene in aceasta toamna pentru a reabilita 50 de kilometri si avem o mare oportunitate, avem o centura CFR in jurul Bucurestiului, asa-numita linie de Constanta care trece prin Pipera, niste intrari si niste gari interioare pe CFR pe care vrem sa facem un tren urban sau metrou de suprafata”, a declarat primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Edilul s-a referit si la autostrada A0, un proiect al Ministerului Transporturilor.

Mai avem, asta tine de Ministerul Transporturilor, autostrada A0 si mai avem un proiect comun cu Consiliul Judetean Ilfov si Ministerul Transporturilor, niste mari iesiri pana la autostrada A0, cum e bulevardul Timisoara, pentru a lua presiunea de pe bulevardele solicitate, cum ar fi bulevardul Magheru”, a declarat Nicusor Dan.

Potrivit primarului, introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o solutie pentru Bucuresti. Vor fi insa extinse retelele de parcari pentru care se va percepe taxa. In prezent, o ora de parcare in zona centrala sau a marilor bulevarde costa 5 lei.

Nicusor Dan spune totodata ca introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie nu este o solutie pentru Bucuresti.

Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administratiei anterioare. Acum este o propunere formata de niste consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. In opinia mea, nu este solutia pentru Bucuresti. Solutia pentru Bucuresti, in opinia mea si exista un acord politic pe asta, este o taxare a parcarii proportionala cu importanta locului public pe care se se parcheaza si strategia noastra merge in directia asta. Adica nu e normal sa ai o parcare subterana sau cum avem la Straulesti o parcare care e goala si dupa aceea pe toate stradutele pe care vii catre centru sa ai o parcare gratuita. Atunci evident ca nimeni nu o sa-si lase masina la marginea orasului”, a declarat Nicusor Dan.

El nu a dorit sa dezvaluie taxa pe care o are in vedere pentru parcarea proportionala in functie de importanta locului. Urmeaza sa fie luata o decizie in privinta pretului parcarii.

Asta se intampla peste tot, in orasele occidentale. M-am gandit la o suma, dar nu o sa o public inainte sa am un acord cu Consiliul General, pentru ca e decizia Consiliul General”, a declarat Nicusor Dan.

Articolul precedentBMW ANUNTA INVESTITII DE UN MILIARD DE EURO – Jumatate dintre cei 4.400 de angajati ai grupului vor lucra in electromobilitate, pana in 2030
Articolul următorPIERDERI DE 10 MILIARDE DOLARI PENTRU COMPANIILE AERIENE – Profitul va aparea abia in 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.