BMW ANUNTA INVESTITII DE UN MILIARD DE EURO – Jumatate dintre cei 4.400 de angajati ai grupului vor lucra in electromobilitate, pana in 2030

Constructorul auto german BMW a anuntat o investitie de 1 miliard de euro in fabrica sa Steyr din Austria, unde vor fi produse, incepand cu 2025, componente ale noilor platforme de vehicule electrice.

Din 2025, urmatoarea generatie de e-drive va fi creata in Steyr – cu productie si dezvoltare la fata locului – pe masura ce Uzina BMW Group Steyr se angajeaza intr-un viitor electrificat. BMW Group va investi aproximativ un miliard de euro in dezvoltarea competentelor in acest domeniu pana in 2030”, informeaza BMW intr-un comunicat.

La uzina din Steyr vor fi produse anual circa 600.000 de sisteme e-drive de noua generatie.

Aceasta fabrica a dezvoltat si produs motoare cu ardere pentru marcile noastre BMW si MINI de mai bine de 40 de ani. Unul din doua vehicule BMW Group din intreaga lume are deja o „inima” construita in Steyr. Din 2025, vom dezvolta si produce si urmatoarea generatie de sisteme e-drive aici. Anii de experienta si o bogata experienta in trenul de propulsie fac din BMW Group Plant Steyr locatia ideala pentru mobilitatea durabila a viitorului”, explica Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG responsabil cu sectorul de productie.

Pana in 2030, aproximativ jumatate dintre cei 4.400 de angajati ai grupului vor lucra in electromobilitate, spun reprezentantii BMW.

Alexander Susanek, managing director al BMW Group Plant Steyr, a oferit o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna productia de e-drive pentru locatie.

Acest pas este, fara indoiala, cea mai importanta piatra de hotar de la inaugurarea in 1979. Vom produce mai mult de 600.000 de sisteme e-drive, mentinand in acelasi timp o utilizare ridicata a capacitatii de productie pentru motoarele diesel si pe benzina. Pana in 2030, aproximativ jumatate din cei 4.400 de angajati ai nostri vor lucra in electromobilitate. Acesta este, de asemenea, un pas enorm catre asigurarea de locuri de munca aici, la sediul BMW Group din Steyr, pe termen lung”, afirma Alexander Susanek.

Zonele de productie existente vor fi renovate si vor fi create spatii noi: O hala de productie cu doua etaje va gazdui doua linii de asamblare pentru sistemele e-drive, inclusiv asamblarea transmisiei. Noua cladire va fi folosita si pentru fabricarea de electronice. O a doua cladire noua va extinde zonele logistice. Ca urmare, suprafata totala de productie va fi extinsa cu aproximativ 60.000 de metri patrati. Investitiile in productie vor totaliza aproximativ 710 milioane de euro pana in 2030.

Steyr va investi aproximativ 230 de milioane de euro in noi unitati electronice de inalta performanta pana in 2030. O treime din cei 700 de dezvoltatori din Steyr lucreaza deja in e-mobility. Pana in 2030, acest numar va creste pana la aproximativ 90%.

Uzina BMW Group Steyr isi va asigura suta la suta necesarul de energie din surse regenerabile cel tarziu pana in 2025 – folosind energie verde si caldura din biomasa.

Articolul precedentDIRECTORUL CNAIR, CRISTIAN PISTOL, LA LUMEA INFRASTRUCTURII
Articolul următorPROMISIUNILE PRIMARULUI CAPITALEI – Semaforizare inteligenta in Bucuresti si modernizarea a 50 km de sina de tramvai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.