PIERDERI DE 10 MILIARDE DOLARI PENTRU COMPANIILE AERIENE – Profitul va aparea abia in 2023

Operatorii aerieni globali ar urma sa inregistreze pierderi de 9,7 miliarde de dolari in 2022, un pas inainte fata de pierderile de 42,1 miliarde de dolari din 2021 si fata de prognoza anterioara a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) pentru acest an, ce indica pierderi de 11,6 miliarde de dolari. O redresare semnificativa a calatoriilor aeriene dupa pandemie va permite companiilor aeriene globale sa-si reduca pierderile anul acesta si posibil sa revina pe profit in 2023, se arata intr-un raport al IATA.

Imbunatatirea previziunilor vine pe fondul majorarii cererii pentru vacante, operatorii aerieni si aeroporturile avand nevoie de mii de angajati pentru a face fata fluxului de turisti.

Unii analisti au avertizat ca majorarea pretului biletelor si presiunile asupra consumatorilor, din cauza inflatiei ridicate, ar putea reduce semnificativ cererea. Dar Walsh a dezmintit temerile, dand asigurari ca va urma o redresare a rezervarilor pentru calatoriile aeriene.

Oficialii companiilor aeriene globale au atras atentia ca pretul mai ridicat al petrolului si inflatia risca sa afecteze redresarea fragila.

Industria noastra este acum mai redusa, mai dura si mai dinamica. Profitul ar trebui sa apara la orizont in 2023”, spune directorul Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni, Willie Walsh, potrivit Reuters.

Cea mai solida performanta este asteptata in America de Nord, singura regiune unde ar urma sa se inregistreze un profit in 2022, estimat la 8,8 miliarde de dolari.

In Asia, unde granitele Chinei raman inchise si piata interna este sub presiune din cauza restrictiilor, companiile aeriene ar urma sa raporteze pierderi totale de 8,9 miliarde de dolari.

IATA reprezinta aproximativ 290 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Articolul precedentPROMISIUNILE PRIMARULUI CAPITALEI – Semaforizare inteligenta in Bucuresti si modernizarea a 50 km de sina de tramvai
Articolul următorSEFUL CNAIR PUNE ”TUNURILE” PE CONSTRUCTORI – ”Nu toleram constructorii care stau pe lucrari”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.