AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, IN LINIE DREAPTA – Secretarul de stat Horatiu Cosma: „In 2022 putem circula pe primii kilometri ai Autostrazii Sibiu-Pitesti”

Primul tronson din Autostrada Sibiu-Pitesti este finalizat in proportie de 35% intr-un an de la debutul lucrarilor. Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor (foto) Horatiu Cosma dupa o vizita efectuata la finalul saptamanii trecute la tronsonul 1, intre Sibiu si intrarea in defileul Oltului de la Boita.

Conform anuntului secretarului de stat Horatiu Cosma de marti, 16 martie 2021, in acest an se mizeaza pe un progres semnificativ, astfel incat, in 2022, se va putea circula pe primii kilometrii din acest tronson de autostrada.

In ce priveste tronsoanele 2 si 3, puncteaza Horatiu Cosma, licitatiile sunt in plina desfasurare, fiind depuse ofertele, in timp ce pentru tronsonul 4 CNAIR a anuntat in urma cu cateva zile ca licitatia a fost castigata de firma austriaca Porr Construct.

Redam anuntul secretarului de stat Horatiu Cosma:

Autostrada Sibiu-Pitesti avanseaza intr-un ritm sustinut!

La finalul saptamanii trecute am facut o vizita pe tronsonul 1 de 13 km intre Sibiu si intrarea in defileul Oltului de la Boita. La un an de la debutul lucrarilor, santierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat in special pe podurile si viaductele ce insumeaza aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizam pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel incat in 2022 sa putem circula pe primii kilometri ai Autostrazii Sibiu-Pitesti.

O scurta trecere in revista a situatiei de pe celelalte loturi:

Pe tronsoanele 2 si 3 (cele mai dificile ale Autostrazii Sibiu-Pitesti ce strabat Valea Topologului si Valea Oltului) licitatiile sunt in plina desfasurare, au fost depuse ofertele, iar CNAIR le evalueaza cu prioritate.

Pe tronsonul 4 Tigveni-Curtea de Arges (10 km), Compania de Drumuri a anuntat zilele trecute castigatorul licitatiei. Ne dorim sa semnam contractul de proiectare si executie in cel mai scurt timp, dupa solutionarea contestatiilor.

Pe tronsonul 5 dintre Curtea de Arges si Pitesti (30 km), antreprenorul lucreaza la proiectarea de detaliu, iar in aprilie ne dorim sa dam toate aprobarile si autorizatiile necesare, astfel incat la finalul primaverii sa ne bucuram de primele lucrari si pe acest sector.

Urmarim constant toate proiectele importante de infrastructura si ne asiguram ca acestea se fac cu cap, temeinic si ca vor fi livrate la timp.

#revolutiabuneiguvernari

Articolul precedentSE PREGATESTE LICITATIA PENTRU A7 – Ministrul Transporturilor anunta ca in luna mai 2021 va avea loc licitatia pentru executia celor 63 de km din Autostrada Moldovei, tronsonul Ploiesti-Buzau
Articolul următorANUNT CNAIR – Patru companii au depus oferte pentru proiectarea si executia a 26 kilometri din Autostrada Brasov- Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.