SE PREGATESTE LICITATIA PENTRU A7 – Ministrul Transporturilor anunta ca in luna mai 2021 va avea loc licitatia pentru executia celor 63 de km din Autostrada Moldovei, tronsonul Ploiesti-Buzau

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a facut un anunt de ultima ora. Acesta precizeaza pe pagina sa de Facebook ca a fost finalizat studiul geotehnic si studiul de fezabilitate pentru tronsonul Ploiesti-Buzau din Autostra Moldovei (A7), urmand ca in aceasta saptamana sa fie obtinut si acordul de mediu pentru acest tronson.

Potrivit precizarilor lui Drula, in acest proiect se va respecta calendarul, astfel incat, in luna mai 2021, va avea loc licitatia pentru executia tronsonului in lungime totala de 63 de kilometri, cu 6 noduri rutiere, 42 de poduri si viaducte, 4 parcari securizate si 159 de hectare de perdele forestiere.

Garantand ca proiectul este „din noua generatie” ministrul Transporturilor a sublinia ca toata documentatia si partea de proiectare au foste realizate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) inainte de lansarea licitatiei, astfel incat nu vor aparea probleme cu exproprierile, avizele, studiile si acordurile necesare.

In ce priveste Autostrada Moldova-Transilvania (A8), ministrul Transporturilor Catalin Drula anunta ca in aceasta saptamana va urma sa fie desemnat castigatorul licitiatiei pentru tronsonul Targu Neamt- Iasi – Ungheni, urmand ca tronsonul dintre Targu Frumos si Letcani sa fie „tratat cu prioritate”.

Ministrul Transporturilor si-a exprimat dorinta ca in acest proiect sa nu existe contestatii pentru a se putea semna contractul pentru proiectul tehnic al A8.

Ne permitem totusi sa avem retineri in ce priveste A8, daca tinem cont de atitudinea guvernantilor fata de asumarea acestei Autostrazi in Planul National de Reforma si Rezilienta (click aici pentru a citi).

Redam pozitia ministrului Transporturilor:

Intram in linie dreapta pentru construirea A7 + veste buna pentru A8!

A7

Sunt gata studiul geotehnic si cel de fezabilitate pentru tronsonul Ploiesti-Buzau din Autostrada Moldovei. Dupa aprobarea lor azi de catre CNAIR, in aceasta saptamana va fi obtinut si acordul de mediu pentru acest segment.

Calendarul pe care l-am anuntat ramane valabil: in mai, incepem licitatia pentru EXECUtTA tronsonului, lung de 63 de km, care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri si viaducte, 4 parcari securizate si 159 de hectare de perdele forestiere.

Acesta este un proiect din ”noua generatie” pregatita de CNAIR, unde toata partea de proiectare este pusa la punct inainte de lansarea licitatiei pentru executie. Astfel, vom avea exproprierile facute la zi, toate avizele, studiile geotehnice si acordurile necesare – astfel incat sa putem incepe lucrarile in teren de indata ce semnam contractul de executie.

A8

O piatra de hotar pentru Autostrada Unirii, sectorulul principal intre Targu Neamt – Iasi – Ungheni: saptamana aceasta se finalizeaza licitatia si va fi desemnat castigatorul pentru realizarea la cheie a etapei de proiectare pentru acest tronson.

Sectorul dintre Targu Frumos si Letcani va fi tratat cu prioritate – aici speram la o finalizare mai rapida a proiectarii, astfel incat sa poata fi dat in lucru pentru executie anticipat.

Imi doresc sa nu existe contestatii si sa putem semna contractul pentru proiectul tehnic al acestei investitii care este cruciala nu doar pentru Moldova, ci si pentru intreaga tara.

#RevolutiaBuneiGuvernari #FacemDrumuri

Articolul precedentSTATUL IESE PE PLUS LA PLATA DAB-URILOR – Ordinul ministrului Catalin Drula care vizeaza deblocarea proiectelor de infrastructura face economie Statului roman si permite finalizarea marilor lucrari
Articolul următorAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, IN LINIE DREAPTA – Secretarul de stat Horatiu Cosma: „In 2022 putem circula pe primii kilometri ai Autostrazii Sibiu-Pitesti”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.