HONDA ECHIPEAZA MASINILE CU FILTRU ANTI-COVID – Constructorul auto sustie ca acesta opreste 90% din aerosolii virali

Constructorul auto japonez Honda anunta ca va echipa noile automobile cu un filtru de aer cu patru straturi de filtrare pe care il prezinta ca fiind capabil sa retina aerosolii virali. Solutia antivirala folosita este una bio-functionala, precizeaza constructorul, fiind impregnata cu un extract de fruct.

Reprezentantii Honda sustin ca noul filtru reuseste sa previna imbolnavirea cu coronavirus si cu alti virusi care ar putea patrunde in habitaclu prin intermediul instalatiei de ventilare. Filtrul care va fi montat pe noile automobile Honda foloseste patru straturi de filtrare si opreste 90% din aerosolii viral, dupa care inactiveaza „aproape 100%” din incarcatura virala capturata.

Pentru ca societatea este acum mai ingrijorata decat niciodata de impactul germenilor si virusurilor precum COVID-19, ne asteptam ca cererea pentru solutii protective sa creasca rapid. Acest filtru de aer premium este un exemplu bun despre cum Honda lucreaza impreuna cu furnizorii sai pentru a livra un produs cu beneficii reale care imbunatateste sanataatea si siguranta soferului si pasagerilor”, a declarat Eiichi Hino, presedinte Honda Acces Europe NV.

Filtrul produs de Honda ar fi eficient in cazul mai multor germeni periculosi, alergeni si diverse virusuri care pot pune probleme de sanataate, inclusiv SARS-COV-2, spune producatorul auto. Filtrul retine si particulele anorganice din aerul pe care sistemul de ventilatie il introduce in masina. Potrivit datelor publicate de Honda, filtrul reuseste sa retina nu doar particulele de peste 5 μm, ci si aerosolii cu dimensiuni sub 5 μm.

Honda nu este singura care lucreaza la metode de filtrare a aerului pentru a preveni imbolnavirea pasagerilor cu COVID-19. De exemplu, viitoarea limuzina electrica Mercedes-Benz EQS va fi disponibila cu un sistem optional HEPA capabil sa creeze calitatea aerului unei sali de operatie. In mod similar, modelele Tesla au oferit modele cu filtrare HEPA de cativa ani.

Honda precizeaza ca a dezvoltat noul filtru de aer in cooperare cu Freudenberg, furnizor de componente, si va oferi acest filtru spre vanzare, prin reteaua de dealeri si magazine de piese de schimb, ca alternativa la filtrul de polen pe care il vinde in prezent.

Filtrul de aer Honda foloseste doua straturi de filtrare pentru oprirea celor mai mici aerosoli, praf si polen, iar al treilea strat, din carbon activ, este responsabil pentru filtrarea particulelor poluante si a acizilor grasi din aer. Al patrulea strat este impregnat cu o substanta activa obtinuta din extract de fructe, care inactiveaza aerosolii virali.

Articolul precedentAUTOSTRADA MOLDOVA-TRANSILVANIA RAMANE PE HARTIE – PNRR scoate la iveala planurile guvernantilor cu A8. Termenul de 5 ani pentru predarea la cheie a proiectului este aproape imposibil
Articolul următorANALIZA PNRR – Romania a neglijat investitiile in infrastructura feroviara, incurajate de UE, spune una dintre cele mai puternice fundatii germane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.