BUCURESTI, ORASUL CEL MAI AGLOMERAT DIN LUME – Traficul urban la nivel global a scazut cu 50% in 2020 din cauza pandemiei

Capitala Romaniei, Bucuresti, este orasul cu cel mai aglomerat trafic din lume (134 de ore pierdute de soferi la volan) dupa clasamentul Global Traffic Scorecard din 2020 publicat de INRIX, cea mai precisa aplicatie de trafic, dirijare si alertare rutiera la nivel global. Bucurestiul este urmat de Bogota (133 de ore), New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) si Philadelphia (94 de ore). Anul pandemiei a adus si o descongestionare a traficului cu 50% in marile orase, ca urmare a restrictiilor de circulatie, mai mentioneaza raportul.

Global Traffic Scorecard din 2020 a identificat si a clasat tendintele de congestie si mobilitate in peste 1.000 de orase, din 50 tari pe fondul unui an care a adus intreruperi economice si sociale fara precedent din cauza aparitiei COVID-19. In medie, soferii americani au pierdut in medie doar 26 de ore anul trecut in trafic, in scadere fata de 99 de ore in 2019, economisind 980 de dolari fata de anul trecut. La nivelul tuturor statelor americane, soferii au economisit mai mult de 3,4 miliarde de ore, rezultand 51 de miliarde de dolari economisiti comparativ cu 2019, mai arata datele centralizate de INRIX.

COVID-19 a adus modificari radicale cu privire la mobilitate: cand, unde si cum se misca oamenii. Restrictiile guvernamentale si raspandirea continua a virusului au dus la schimbari ale comportamentului de calatorie aparent peste noapte. Cursele la orele obisnuite de varf din orasele din intreaga lume au mers fara intarziere, deoarece oamenii au redus calatoriile auto si de transport catre birouri, scoli, centre comerciale si alte spatii publice”, a declarat Bob Pishue, analist de transport la INRIX.

Bucuresti, in topul oraselor cele mai afectate de aglomeratia din trafic

La nivel global, Bucuresti s-a situat in topul oraselor cele mai afectate de aglomeratia traficului, soferii pierzand 134 de ore pe an din cauza aglomeratiei , urmat de Bogota (133 de ore, si minus 31% din 2019), New York (100 de ore), Moscova ( 100 de ore) si Philadelphia (94 de ore). In Europa, Roma a inregistrat cele mai mari reduceri ale intarzierii fata de 2020, scazand cu 60%, urmata de Bruxelles (-58%), Dublin (-57%), Atena (-54%) si Londra (-53%).

Soferii din New York (100 de ore), Philadelphia (94 de ore) si Chicago (86 de ore) au pierdut cel mai mult timp din cauza congestiei traficului, in ciuda unei scaderi de la 28% la 40% fata de 2019. Boston, pe locul patru (48 de ore), pe primul loc in 2019, cu 101 ore pierdute, a inregistrat o scadere cu 68% a intarzierii fata de anul trecut. Washington, D.C. (29 de ore) a inregistrat cea mai mare schimbare a congestiei, unde intarzierea a scazut cu 77% fata de 2019.

Sistemele de transport inteligente, cheia pentru rezolvarea problemelor de mobilitate urbana

Accesul la date fiabile este primul pas in abordarea congestiei din trafic, arata specialistii de la INRIX. Aplicarea sistemelor de analiza a volumelor mari de date pentru a crea sisteme de transport inteligente este cheia pentru rezolvarea problemelor de mobilitate urbana. Datele si analizele INRIX privind mobilitatea, traficul si semnalele de trafic, parcarea si miscarea populatiei ajuta planificatorii si inginerii oraselor sa ia decizii bazate pe date pentru a prioritiza cheltuielile pentru a maximiza beneficiile si a reduce costurile acum si in viitor.

Principalele constatari ale INRIX 2020 Global Traffic Scorecard ofera un punct de referinta cuantificabil pentru guverne si orase din intreaga lume pentru a masura progresul in vederea imbunatatirii mobilitatii urbane si pentru a urmari impactul cheltuielilor asupra initiativelor oraselor inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.