COOPERARE ROMANIA-UNGARIA IN DOMENIUL INFRASTRUCTURII – Ministrul ungar al Afacerilor Externe, in vizita la Bucuresti

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula (foto dreapta), s-a intalnit joi, 18 februarie, la Bucuresti cu ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior din Ungaria, Péter Szijjartó (foto stanga). Cei doi oficiali au discutat teme de interes comun legate de colaborarea bilaterala in domeniul transporturilor si infrastructurii de transport, cu accent deosebit pe proiectele de investitii in infrastructura rutiera si feroviara, transportul rutier, reducerea timpilor de asteptare la frontiera pentru transportul feroviar.

Catalin Drula l-a primit la sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pe Péter Szijjartó, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectueaza la Bucuresti, se arata intr-un comunicat publicat joi, 18 februarie pe site-ul ministerului.

La intrevedere au participat si Laszló Mosóczi, ministru de stat pentru domeniul Transporturilor din cadrul Ministerului Inovarii si Tehnologiei, precum si Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

Reducerea stationarii trenurilor la frontiera si investitiile in infrastructura, pe agenda discutiilor

In cadrul convorbirilor, oficialii au reliefat foarte buna colaborare intre Romania si Ungaria in domeniul transporturilor si infrastructurii de transport, inclusiv in perioada caracterizata de pandemia de Covid 19. Totodata, oficialii guvernamentali au abordat teme de interes comun legate de colaborarea bilaterala in domeniul transporturilor si infrastructurii de transport, cu accent deosebit pe proiectele de investitii in infrastructura rutiera si feroviara, transportul rutier, reducerea timpilor de asteptare la frontiera pentru transportul feroviar, dar si transportul pe Dunare.”, se arata in comunicatul de presa dat publicitatii de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

De asemenea, a fost trecuta in revista si cea de a VIII-a sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale de Cooperare Economica Romania – Ungaria, care este preconizata sa se desfasoare in prima parte a lunii aprilie 2021, la Budapesta.

Articolul precedentPIATA AUTO SE PRABUSESTE – Romania a inregistrat cel mai dramatic declin al inmatricularilor din tarile UE
Articolul următorRENAULT RAPORTEAZA PIERDERI RECORD – Grupul francez a inregistrat o pierdere neta de 8 miliarde de euro in 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.