MANGALIA VA AVEA CENTURA OCOLITOARE – Continua procesul de descentralizare a proiectelor la CNAIR

Procesul de descentralizare a proiectelor continua la CNAIR. Compania de Drumuri a semnat inca doua protocoale de colaborare cu autoritatile locale din Mangalia si Galati pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru viitoarea Varianta Ocolitoare Mangalia si pentru realizarea documentatiei tehnice necesare realizarii Drumului de legatura intre DN 25 si Drumul Expres Braila-Focsani, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Si in 2023 continuam munca in echipa cu autoritatile locale pentru realizarea unor obiective de importanta regionala si nationala”, spune Grindeanu.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, anunta ca face echipa cu Ministerul Transporturilor pentru modernizarea drumurilor din judetul Galati.

Buna colaborare pe care o avem cu actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce un nou proiect major de modernizare in judetul nostru. Avem deja de un an de zile un parteneriat de succes cu CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), iar astazi, la Bucuresti, in prezenta ministrului Transportului, am semnat un protocol pentru extinderea la patru benzi a drumului dintre Hanu Conachi (judetul Galati) si Nanesti (judetul Vrancea)”, spune Fotea.

Practic, CJ Galati va realiza, cat mai repede posibil, documentatia tehnica pentru ca acest drum, care va asigura conectarea judetului cu viitorul Drum Expres Braila-Focsani si implicit cu Autostrada Moldovei, sa poata obtine finantare in cadrul Programului Operational de Transport.

Colaboram intens cu autoritatile de la Bucuresti pentru a aduce investitii majore in infrastructura rutiera a judetului si pentru a urgenta realizarea pasilor necesari implementarii acestora. E o noua abordare a Consiliului Judetean, prin care ne implicam direct si activ in modernizarea drumurilor nationale din judet, precum si in conectarea la infrastructura mare de transport a tarii”, adauga presedintele CJ Galati.

Articolul precedentADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME SI-A CUMPARAT MASINI ELECTRICE – Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a platit 1,59 milioane lei pe noua masini
Articolul următorCFR SEMNEAZA CONTRACTE NOI PRIN PNRR – Investitii de 220,58 milioane de lei (fara TVA) pentru ridicarea restrictiilor de viteza pe 44,4 km din calea ferata Bucuresti-Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.