ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME SI-A CUMPARAT MASINI ELECTRICE – Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a platit 1,59 milioane lei pe noua masini

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA a inlocuit 9 autovehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent in regim de tura 24/24h, 7 zile din 7, cu 9 autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai putin poluante si eficiente din punct de vedere energetic.

Valoarea totala a celor noua autoturisme este de 1.596.532,68 lei  (TVA inclusa), 460.500 lei reprezentand finantarea din Fondul pentru Mediu pentru un numar de 9 ecotichete, diferenta de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), fiind platita din bugetul propriu al companiei.

Cel mai vechi autoturism inlocuit era fabricat in anul 2004, restul fiind din anul 2013, toate avand un rulaj foarte mare.

Achizitia autoturismelor noi a fost realizata prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National 2020-2024 – componenta Rabla Plus si are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de transportul rutier, prin tranzitia catre combustibili alternativi, cu emisii reduse.

De asemenea, in completarea acestei achizitii, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a pus in functiune 10 statii de incarcare pentru masini electrice in Portul Constanta, destinate autoturismelor companiei.

Acestea sunt localizate astfel:

  • Zona Gara Maritima – 3 statii;
  • Hala parc auto a CNAPM – 3 statii;
  • Sucursala Energetica Port – o statie;
  • Sucursala Nave Tehnice Portuare – o statie;
  • Parcarea din zona cladirii Radacina Mol 1 Sud – 2 statii.

Fiecare statie are o putere totala de 44 kW, este dotata cu doua terminale (prize) de incarcare (22kW/terminal), conectori de incarcare Type 2 – C si comunicatii GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal detine o functie de contorizare a energiei electrice consumate si display TFT.

Articolul precedentDN 71 ARE UNDA VERDE LA MODERNIZARE – Contractul pentru modernizarea DN71 pe sectorul Baldana – Targoviste depaseste 869 milioane lei fara TVA
Articolul următorMANGALIA VA AVEA CENTURA OCOLITOARE – Continua procesul de descentralizare a proiectelor la CNAIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.