DN 71 ARE UNDA VERDE LA MODERNIZARE – Contractul pentru modernizarea DN71 pe sectorul Baldana – Targoviste depaseste 869 milioane lei fara TVA

CNAIR a semnat luni, 16 ianuarie 2023, contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a DN71 Baldana – Targoviste – Sinaia, sectorul 1, Baldana – Targoviste prin largirea la 4 benzi de circulatie.

Modernizarea DN71, sectorul cuprins intre Baldana si Targoviste, prin largirea la 4 benzi de circulatie, cu o lungime de 44,13 km include si construirea sau modernizarea a 4 poduri si a unui pasaj.

Modernizarea DN71 intre Baldana si Targoviste poate incepe. CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea si modernizarea acestui sector de drum national cu o asociere de firme din Turcia. Constructorii au la dispozitie 869,18 milioane de lei (fara TVA), asigurati din fonduri europene si 36 de luni (12 luni pentru proiectare si 24 luni pentru executie), pentru finalizarea lucrarilor pe cei 44,13 km”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul a fost semnat cu Asocierea ESTA INSAAT SANAYI LOJISTIK VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI – S.C. ESTA CONSTRUCTION GROUP S.R.L. – GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI, cu pretul de 869.183.617,08 lei fara TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor.

Perioada de garantie a lucrarilor este de cinci ani.

DN 71 Targoviste – Sinaia, intens circulat mai ales vara, are o singura banda pe sens si un carosabil degradat, iar pe alocuri intalnim surpari de teren. De la Bucuresti la Targoviste pe acelasi DN 71 alternativa va fi drum expres sau autostrada, (Valahia Expres).

Articolul precedentIN ROMANIA, AU FOST PRODUSE PESTE JUMATATE DE MILION DE MASINI – Dacia intrece Ford si Romania bifeaza un nou record
Articolul următorADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME SI-A CUMPARAT MASINI ELECTRICE – Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a platit 1,59 milioane lei pe noua masini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.